Arsenal potrošio bogatstvo, evo zbog čega niko nije zadovoljan!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 01.09.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Nešto ne štima na "Emirejtsu".

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Ni u košmarnim snovima navijači Arsenala nisu mogli da sanjaju ovakav početak sezone u Premijer ligi, najgori od 1954/1955, a u kakvoj je vezi sa to sa prelaznim rokom dotakao se u današnjoj kolumni za "Dejli Mejl" Kris Saton.

Arsenal je za vikend doživeo debakl protiv Mančester sitija, a to je bio povodom da bivši fudbaler sumira utiske u vezi sa greškama koje su prethodnih mesecim činjene na "Emirejtsu".

Sportski sektor na čelu sa Eduom i menadžerom Mikelom Artetom nije žalio novca da načini respektabilan tim ove sezone, a za to je utrošeno 155 miliona funti.

Dovedeni su Aron Remzdejl, Nuno Tavares, Ben Vajt i naposletku Takehir Tamijasu, koji je poslednji stigao u klub, a za zadržan je i Martin Edegard iz Real Madrida.

Prema Satonovom mišljenju, Arsenalu nešto fali da bi stvari krenule na bolje.

"Ne bih krivio vaš što ste prilično potreseni. Završili ste prelazni rok kao najveći potrošač u Engleskog, nešto više od 150 miliona funti. Svi su oni pristojni igrači, nemojte me pogrešno shvatiti. Poslednji je stigao Tomijasu, reč je o dobrom pojačanju. Može da igra na više pozicija u timu, što da je dosta mogućnosti", napisao je Saton.

Kada sagleda sve, uloženi novac nikako nije doneo promenu "krvne slike" Arsenala niti razlog da veruje da londonski klub može da se bori za više domete.

"Nijedan od njih nije gotov proizvod. Čak ni Vajt koji je plaćen 50 miliona funti i važi za veliku investiciju", zaljučio je Saton.

Arsenal je reprezentativnu pauzu dočekao na poslednjem mestu Premijer lige sa nula bodova, koliko još ima novajlija Norič i Vulverhempton.

Priliku za prve bodove imaće tek 11. septembra upravo protiv Noriča, koji im stiže na "Emirejts".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke