Arsenal preko Portsmuta do 1/4 finala FA kupa

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.03.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net

Arsenal FA kupom "izlečio" eliminaciju iz Lige Evrope.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala prvi su četvrtfinalisti FA kupa pošto su večeras na Freton parku pobedili Portsmut rezultatom 2:0 (1:0).

Mikel Arteta je na teren izveo kombinovani, ili bolje rečeno drugi sastav, pošto je napravio čak devet promena u odnosu na meč sa Olimpijakosom u Ligi Evrope. Mesto startera sačuvali su jedino David Luiz i Saka, ali je na teren ubrzo morao i Dani Sebaljos pošto se strahuje da je Toreira možda zaradio i težu povredu.

Arsenal je do vođstva došao iz praktično svoje prve prave prilike, u nadoknadi prvog poluvremena. Posle kornera, lopta se odbila opet na stranu, a Nelson je iz "skraćenog" pronašao Sokratisa na penalu, koji zateže za 1:0.

Posle šest minuta igre u drugom poluvremenu, Arsenal je rešio sve dileme oko pobednika. Ponovo je asistent Nelson, koji je protutnjao po desnom boku i centrirao u peterac, tamo je na pravom mestu Nketia, koji je doduše iz drugog pokušaja pogodio za 2:0.

Do kraja, Arsenal je uspeo da sačuva prednost i obezbedi plasman među osam najboljih ekipa u jedinom takmičenju gde još može da se bori za trofej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke