Arsenal preokretom nad Vest Hemom pokazao da je i dalje glavni kandidat za titulu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.12.2022.
22:59
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica, odlični Arsenal.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su ekipu Vest Hema rezultatom 3:1 u 16. kolu Premijer lige. 

Gde su stali u novembru, fudbaleri Mikela Artete nastavili su na "Boksing dej", iako nije delovalo da će biti tako lako.

Vest Hem je poveo golom Benrahme iz penala, ali je onda u drugom poluvremenu došlo do velikog preokreta preko Sake, Martinelija i Nketije.

Arsenal je put do mreže Fabijanskog našao već u petom minutu, ali je pogodak Sake poništen zbog minimalnog ofsajda.

Arsenal jeste kontrolisao utakmicu, ali je jedna nespretna reakcija odbrane i brz napad Vest Hema naterao Salibu da rizikuje i ukliza Bovenu i tom prilikom je napravio čist penal. Odgovornost je u tom 27. minutu preuzeo Benrahma i pogodio za 0:1.

U finišu prvog dela videli smo još jedan zanimljiv detalj, Majkl Oliver je prvobitno dosudio penal Arsenalu, ali je nakon asistencije iz VAR sobe proverio svoju odluku i shvatio da je pogrešio, jer je Kresvel igrao glavom, a ne rukom.

Na poluvremenu nije delovalo da će Arsenal tako lako doći do preokreta u nastavku. Ali, onda je u 53. minutu Odegard u želji da šutira pronašao Saku koji je rutinski pogodio sam ugao za 1:1.

U 58. minutu već je bilo 2:1, Džaka je proigrao Martinelija koji je probio po levom boku i potom iznenadio loše postavljenog Fabijanskog udarcem u prvi ugao.

Sve je bilo gotovo posle nove brze i tačne akcije u 69. minutu kada je Odegard ponovo upisao lepu asistenciju, ovaj put za Nketiju, koji je maestralnom reakcijom pokazao da će biti dostojna zamena dok se Gabrijel Žezus ne oporavi.  

Do kraja je Arsenal sačuvao prednost i osvojio nove važne bodove u nastavku borbe za titulu. Večeras su dokazali da imaju šampionski karakter, čak i kada su gubili...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke