Arsenal se boji Pepovog odlaska

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.01.2022.
12:14
Izvor: Sportske.net

Uskoro će morati da delaju.

 EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Uprava Arsenala ponudiće aktuelnom treneru Mikelu Arteti novi ugovor na kraju sezone, prenosi britanska štampa.

Iz sezone u sezonu, Arsenal napreduje pod vođstvom Mikela Artete. Uz mnoštvo mladih igrača, španski stručnjak uspeva da napravi homogen sastav koji bi u budućnosti mogao da se umeša u borbu za Ligu šampiona. Za sada, pitanje je da li su u stanju da izdrže do kraja, posebno jer su prva tri mesta zagarantovana za Mančester siti, Liverpul i Čelsi. 

Njima preostaje da pokušaju da se domognu elite, a rivale u toj bici imaće u Mančester junajtedu, Vest Hemu i Totenhemu. 

Kao nagrada za sve postignuto do sada, uprava Arsenala planira da predstojećeg leta ponudi produžetak ugovora Mikelu Arteti. Oni su svesni činjenice da Arteti ugovor sa klubom ističe 2023. godine i poklapa se sa krajem saradnje Mančester sitija i Pepa Gvardiole. Ukoliko bi aktuelni strateg "građana" odabrao da ode, pomišljaju da bi šeicima predložio Artetu kao njegovog naslednika.

Kako je poznato, Arteta je godinama radio kao Pepov pomoćnik. Određeni obrisi Gvardioline igre vidljivi su u Arsenalu, ali daleko je to od fudbala koji praktikuje nekadašnji trener Barselone i Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke