Arsenal silan u Pireju, Kejn jak za Dinamo, pobede Rome i Granade

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.03.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Lepo veče za klubove iz severnog Londona.

EPA-EFE/Neil Hall / POOL
EPA-EFE/Neil Hall / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema, Rome i Granade opravdali su ulogu favorita u prvim mečevima osmine finala Lige Evrope, dok je veliki podvig u Pireju napravio Arsenal koji je na gostovanju Olimpijakosu u Pireju slavio sa 3:1.

Totenhem je ugostio zagrebački Dinamo, koji je u Londonu pružio solidan otpor, ali nije mogao da izađe na kraj protiv daleko jačeg rivala, čijoj pobedi su i igrači "modrih" kumovali sopstvenim greškama.

Strelac oba gola bio je Hari Kejn, koji je najpred zatresao mrežu hrvatskog tima u 25. minutu, a konačnih 2:0 postavio je nakon katastrofalne reakcije Kevina Teofil-Katerina.

Istim rezultatom fudbaleri Granade slavili su protiv Moldea i praktično prebrinuli brige u vezi sa plasmanom u narednu rundu.

Pobedu španskom timu obezbedili su španski veteran Horhe Molina u 26. minutu i iskusni Roberto Soldado u 76. minutu.

Za gol više ubedljivija je bila Roma koja je na svom Olimpiku demonstrirala silu protiv Šahtjora slaveći sa 3:0.

Golove za "vučicu" postigli su Lorenco Pelegrini u 23, Stefen El Šaravi u 73. i Đanluka Manćini u 77. minutu.

Veliki kapitan sa sobom u London poneli su fudbaleri Arsenala, koji su slavili na Karaiskakisu sa 3:1 zahvaljujući izuzetnim golovima.

"Tobdžije" su povele u 34. minutu nakon evrogola Martina Edegora, ali je izjednačenje Olimpijakosu iskusni marokanski napadač Jusef El Arabi u 58. minutu meča.

U poslednjih 10 minuta meča ušlo se sa ovim rezultatom, a onda je Gabrijel postigao izvanredan gol glavom nakon asistencije Vilijana u 79. minutu, a konačnih 3:1 delo je rezerviste Mohameda Elnenija, samo četiri minuta pošto je ušao u igru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke