Arsenal slavi Kazemira i sada navija za Totenhem! Junajted nije dovoljno dobar za Evropu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.05.2024.
19:27
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Arsenala.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su na "Old Trafordu" ekipu Mančester junajteda rezultatom 1:0 u derbiju pretposlednjeg kola Premijer lige.

Strelac jedinog gola na meču bio je Trosar u 20. minutu. Arsenal sada ima bod više od Mančester sitija i nada se da će Totenhem u utorak uspeti da im otkine bodove u zaostaloj utakmici.

Erik ten Hag je ponovo izveo prilično slab sastav, jer su u poslednjem trenutku sa spiska ipak otpali Bruno Fernandeš i Markus Rašford, a niko se ni od štopera nije oporavio, pa su opet igrali Kazemiro i Džoni Evans.

S druge strane, Mikel Arteta je opet izveo najjači sastav, četvrti put zaredom se opredelio za istih startnih 11. 

Iako je Junajted u uvodnim minutima delovao bolje i konkretnije, Arsenal je iskoristio prvu katastrofalnu grešku Kazemira. U 20. minutu Kazemiro je ostao nekoliko metara iza linije odbrane, Haverc nije bio u ofsajdu i neometano je ušao i šesnaesterac, Kazemiro se ni tu nije najbolje postavio, Trosar mu se ubacio iza leđa i samo postavio nogu za 0:1.

Arsenal od tog trenutka nije preterano jurišao ka golu Onane, ali se odlično postavio u odbrani i onemogućio Junajtedu ozbiljnije prilaze Raji. 

Erik ten Hag je bio primoran da u 70. minutu promeni mladog Amada Dijaloa, a potom je uveo i Kambvalu umesto umornog Evansa. Junajted je napadao uglavnom po levoj strani, Garnaćo je bio najopasniji, ali mu je nedostajao bolji završni udarac, jednom je šutirao daleko preko gola, drugi put u spoljni deo mreže. 

Arteta je uveo Martinelija umesto Trosara i upravo je Brazilac imao najbolju šansu u drugom poluvremenu, kada se stuštio po levoj strani, ušao u sredinu i gađao pod prečku, ali je Onana odlično odbranio. 

Kamerunac je bio odličan i nekoliko minuta kasnije kada je novom paradom zaustavio udarac Rajsa sa distance. 

Arsenal je do kraja sačuvao prednost i sada čeka utorak da navija za Totenhem, dok je Junajted korak dalje od plasmana u Evropu...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke