Arsenalova mašinerija pregazila i Everton!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 01.03.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Everton nije imao šta da traži danas na "Emiratima".

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Arsenal ide ka tituli prvaka Engleske. 

Pobegli su Mančester sitiju na 5 bodova razlike pošto su danas na "Emiratima" pobedili Everton sa 4:0 (2:0). 

Držale su se "karamele" sve do 40. minuta utakmice kada je Arsenal izveo odličnu akciju, Zinčenko je pronašao Saku koji trese mrežu iz blizine za 1:0.

Samo par minuta kasnije, u nadoknadi vremena prvog poluvremena, Saka pronalazi Martinelija koji rešava situaciju, prethodno katastrofalna greška odbrane Evertona, Gej je bio krivac jer mu je Saka oduzeo loptu. VAR je radio, par minuta čekanja i - gol je priznat, nije bilo ofsajda.

Sve dileme oko pobednika rešio je Martin Odegard, bila je to nova fantastična akcija Arsenala, tekla je po levoj strani, asistencija se na kraju piše Trosaru. Igrao se 71. minut. 

Konačnih 4:0 postavlja Gabrijel Martineli svojim drugim golom na današnjoj utakmici, ne samo to, postao je najbolji strelac Arsenala ove sezone u Premijer ligi.

Ponovo je to bila akcija po levoj strani, Nketija ubacuje u peterac, tamo je bio Brazilac koji postiže novi gol za veliko slavlje navijača koji su priželjkivali još golova. 

Nije ih bilo, ali svakako, Arsenal je pružio novu sjajnu partiju, sada mogu slobodno da govore o tituli prvaka koja nije daleko. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke