Arsenalova pokazna vežba kako se osvaja titula - Rajs u 97. minutu slomio Luton u spektaklu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 05.12.2023.
23:17
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč!

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su kao gosti Luton sa 4:3 u spektakularnoj utakmici koju je golom u 97. minutu rešio vezista "tobdžija" Deklan Rajs.

Tako je Arsenal nastavio da niže pobede i trenutno je lider šampionata sa 36 bodova, pet više u odnosu na aktuelnog prvaka Mančester siti koji ima utakmicu manje.

Poveo je Arsenal u 20. minutu. Golman domaćih Tomas Kaminski panično je ispucao loptu u aut, gosti su brzo izveli prekid, Saka ušao u šesnaesterac Lutona i uposlio Gabijela Martinelija, a Brazilac smestio loptu u mrežu.

Korneri su večeras bili kobni po ekipu menadžera Mikela Artete. Samo pet minuta posle Martinelijevog gola Luton je izjednačio posle jednog od njih.  Alfi Douti je izveo udarac iz ugla sa leve strane i poslao loptu pravo na glavu štopera Gabrijela Ošoa, koji je neometan sjajnim udarcem poravnao rezultat.

Vratile su "tobdžije" prednost do kraja poluvremena, i to u poslednjem minutu. Desni bek Ben Mi pronašao je Gabrijela Žezusa u petercu Lutona, a centarfor Arsenala glavom zakucao loptu u mrežu.

Novi prekid, novi gol i novo izjednačenje. Ovoga puta u 49. minutu Dauti je ponovo odlično izveo korner, napadač Lutona Elajdža Adebajo je u skoku nadvisio golmana Arsenala Davida Raju i razgalio navijače domaćih.

Osam minuta kasnije Luton je poveo, a zablistao je Ros Barkli. Nekadašnji reprezentativac Engleske izborio se za udarac i poslao loptu ispod Raje za vođstvo domaćih.

Bod Arsenalu doneo je Kai Haverc pogotkom samo tri minuta kasnije posle efektne asistencije Gabrijela Žezusa.

U sedmom minutu sudijske nadoknade gosti su stigli do ogromnog preokreta i slavlja u Lutonu. Martin Odegard je uputio centaršut u šesnaesterac rivala, a tamo se najbolje snašao Deklan Rajs i glavom doneo radost "tobždijama".


Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke