Arsenalu se dogodilo nešto gore od poraza u Lansu - Bukajo Saka!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 04.10.2023.
13:21
Izvor: Sportske.net

Povreda engleskog reprezentativca dolazi u najtežem mogućem trenutku.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da ekipa mora da izvuče pouke iz poraza od Lansa u Ligi šampiona i dodao da je zabrinut zbog povrede svog fudbalera Bukaja Sake.

"Bila je teška utakmica, čestitam Lansu. Svi smo vidieli da su dobra ekipa, bila je izuzetna atmosfera i vrlo težak protivnik. Uradili smo najtežu stvar, postigli prvi gol, potpuno kontrolisali utakmicu i onda su iz jedne akcije postigli gol i ponovo je bilo neizvesno", rekao je Arteta za Skaj. Arsenal je sinoć u Francuskoj izgubio od Lansa sa 1:2, u drugom kolu Grupe B u Ligi šampiona. "Greške se dešavaju, to je deo fudbala. Imali smo ogromnu šansu, imali smo dve ili tri velike šanse. Moramo da izvučemo pouku, ovo je bila važna utakmica. Nismo uspeli da ostvarimo rezultat koji smo želeli, mnogo ćemo naučiti iz toga", naveo je trener londonske ekipe.

Arteta je rekao da ga brine povreda napadača Bukaja Sake. Saka je u 34. minutu izašao iz igre, nakon što je asistirao kod vodećeg gola Gabrijela Žezusa. 

"Ne izgleda dobro. Pokušao je da doda loptu petom u prvom poluvremenu i nešto je osetio. Nije se osećao prijatno i morao sam da ga izvedem. Ne znamo više od toga, ali dovoljno je što nije mogao da nastavi utakmicu i to nas brine", rekao je Arteta za norvešku televiziju 2 sport. 

Upitan da li će Saka moći da igra za vikend protiv Mančester sitija, Arteta je odgovorio: "Nemam pojma. Ne znam".

Saka je bio starter u 87 uzastopnih utakmica u Premijer ligi, što je rekord kluba koji je počeo u maju 2021. godine. On je u subotu imao problem sa stopalom, u utakmici protiv Bornmuta (4:0) i u završnici je morao da napusti teren.

Upitan da li žali što je Saku uvrstio u tim u utakmici protiv Lansa, Arteta je odrično odgovorio. 

"Radovao se što će igrati, kao i svaki drugi igrač. Ovo je bila važna utakmica u Ligi šampiona. Dobio je udarac u stopalo u prošloj utakmici i bio je dobro. Sada je pokušao petom, što je potez koji može da izazove povredu. Poslednji problemi su bili više udarci nego nešto više. Nije propuštao utakmice, dali smo mu odmor prethodne sedmice protiv Brentforda i to je sve", naveo je Arteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke