Arteta biranim rečima o Davidu Luizu: ''Teško je i boli, ali...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.05.2021.
15:28
Izvor: Sportske.net

David Luiz napušta Arsenal posle dve godine, a danas je Mikel Arteta govorio o svojoj saradnji sa Brazilcem.

EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Tridesetčetvorogodišnji brazilski defanzivac David Luiz ostavio je značajan trag na Ostrvu, gde je branio boje Čelsija i Arsenala, a član ''Todbžija'' postao je u leto 2019. godine.

Ugovor neće biti produžen, a povodom Luizovog odlaska danas se oglasio i trener Arsenala Mikel Arteta. Izneo je niz lepih reči o Brazilcu i izrazio žal što je moralo da dođe do ovakvog raspleta.

''Imao sam privilegiju da sa njim radim 18 meseci, u čemu sam zaista uživao. Stvarno smo se dobro slagali, imali smo sjajne zajedničke trenutke. bio nam je od velike pomoći. Sada želim da mu kažem hvala i poželim puno sreće u sledećem poglavlju, jer sam siguran sam, znajući Davida, da će imati još mnogo toga da kaže kao igrač, a u budućnosti i na neki drugi način povezan sa igrom'', izjavio je Arteta.

Ove sezone Luiz je upisao 30 nastupa, uz dva postignuta gola.

''Kada ga upoznate, njegovo poreklo, gde je odrastao u Brazilu, šta je uradio da bi došao do ove tačke, to je izvanredno. Tada shvatate da su se mnoge od ovih stvari dogodile s razlogom. To nisu samo sposobnost, kvalitet ili odlučnost, već i mnogi drugi faktori. Zaista sam uživao da učim od njega. Svaki put je bio od pomoći u timu, a i ja osećam tugu jer se emotivno vežete za igrače. Kad dođe do ovih faza, teško je i boli, jer će ta veza sada nestati, barem u ovom prostoru, kada ga ne viđamo svaki dan. Ponovo moram da mu se zahvalim'', naglasio je Arteta.

Na kraju je objasnio i kako je došlo do definitivne odluke o okončanju saradnje.

''Imali smo vrlo jasne razgovore u poslednjih nekoliko meseci. Važnu odluku smo već doneli prošle godine kada smo morali da produžimo njegov ugovor u veoma teškom trenutku tokom COVID pandemije, smanjenja plata i svega ostalog. Uspeli smo da to produžimo za još jednu sezonu. Dao je sve od sebe, trudio sam se da mu pomognem koliko sam mogao, a to je učinio i klub. Posle nekoliko razgovora, zaključili smo da je ovo sada najbolji način'', zaključio je Arteta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.