Arteta ima spisak pojačanja, nećete prepoznati Arsenalov tim za narednu sezonu?

Autor: Boris Jovanović
subota 05.06.2021.
10:58
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo izvodljivo?

 EPA-EFE/Adam Davy
EPA-EFE/Adam Davy

Povezane vesti

Arsenal je ostao bez ičega ove sezone, navijači su većinom bili za to da Arteti bude uručen otkaz, ali Amerikanci neće lako promeniti stvari.

Bivši kapiten ostaje, dobiće priliku da promeni stvari, ali i da sprovede veće promene u timu. Očekuje se da Arteta proda neke od nezamenjivih, Luiz je već otišao, treba naći uhlebljenje za Lakazeta, Kolašinca, Toreiru, Majtlanda-Najlsa, očekuje se da će otići kapiten Džaka koga Murinjo želi u Romi. Videćemo šta će se desiti sa Beljerinom koji ima ponudu Atletika, a teško da će klub zadržati Odegarda i Sebaljosa, Real ima nameru da ih vrati.

Šta je rešenje?

Pominje se dolazak talentovanog Brazilca Juri Alberta napadača Internasionala iz Porto Alegrija, a nije tajna da Arteta želi tandem iz Noriča. Jedan je efikasni vezista Emilijano Buendija koji je dao 15 golova i imao 17 asistencija u Čempionšipu, a drugi odlični desni bek Maks Arons koji bi zamenio Beljerina. Njega hoće Dortmund i Bajern, a raspitivao se i Junajted. Ono što može da odluči je što je veliki navijač Arsenala, ali želi i da igra standardno.

Nema dogovora sa golmanom Lenom oko novog ugovora, žele čuvara mreže novog premijerligaša Brentforda, Davida Raju. Ovaj Španac će teško stići na "Emirejts" jer klub iz Londona ne želi da slabi tim pred premijernu godinu u Premijer ligi. 

Arteti je potreban štoper, uz Luia otišli su Mustafi i Papastopulos, pa je Žil Konde štoper Sevilje viđen kao idealna dopuna za Brazilca Gabrijela. Ali, Francuz koji je debitovao za reprezentaciju je skup, videćemo da li "Guneri" imaju novca za fudbalera poreklom iz Benina koga je Monći doveo iz Bordoa. 

Pošto od Odegarda nema najverovatnije ništa, klub će probati da kupi Bisumu iz Brajtona, ali "Galebovi" traže ogromnih 60 miliona evra za svog vezistu.

Dodajmo i to da bi odlazak Džake, verovatno značio produžetak ugovora za Genduzi koji je bio u nemilosti zbog ponašanja, ali se vraća iz Herte sa pozajmice.

Projektovani sastav bi trebalo da bude, ako se Arteti ispune sve želje, što je malo verovatno:

Raja
Arons, Kunde, Gabrijel, Tirni,
Bisuma, Parti, 
Saka, Buendija, Martineli
Obamejang.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke