Arteta kao Bard: "Trebali smo ranije da "ubijemo" utakmicu, 2:0 najopasniji rezultat"

Autor: Mladen Heleta
subota 12.08.2023.
21:05
Izvor: Sportske.net

Arsenal pobedom otvorio Premijer ligu.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Arsenal je uz male poteškoće savladao Notingem Forest na svom terenu sa 2:1, a menadžer vicešampiona Engleske Mikel Arteta dobio je ono što je želeo na otvaranju sezone u Premijer ligi.

"Tobdžije" su imale 2:0 na poluvremenu nakon golova Edina Nketie i Bukaja Sake, "šumari" su poslednjih desetak minuta ublažili poraz preko Taiva Avonijija.

Arteta je u analizi utakmice podsetio na onu čuvenu "2:0 je najopasniji rezultat", koju je kod nas implementirao pokojni Milan Bard Živadinović.

"Uvek je komplikovano doći do pobede u prvoj utakmici. Zasluženo smo vodili i imali sigurnu prednost, ali smo propustili šansu da "ubijemo" utakmicu. A 2:0 zna da bude opasan rezultat ako izgubite koncentraciju, jer kada primite gol onda je sve potpuno drugačije", rekao je Arteta i dodao:

"Protivniku ne smete da date šansu da počne da se nada posle 2:0. Na kraju smo se smirili i priveli meč kraju", istakao je mladi trener.

Osvrnuo se na učinak Nketie.

"Edi je bio razočaran što nije igrao od početka u Komjuniti šildu protiv Mančester sitija, a kada je ušao imao je veliki uticaj na igru. Trenirao je dobro tokom sedmice, rekao mi je: "želim da igram". I pustio sam ga, jer je pravi primer kako fudbaler čeka i dobije šansu", dodao je Arteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke