Arteta stao na Klopovu stranu: "Prelazni rok u Evropi treba da traje kao u Arabiji!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 25.08.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Prelazni rok se u Evropi završava 1. septembra.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je danas da bi letnji prelazni rok u Saudijskoj Arabiji trebalo da se završi u isto vreme kada i u Evropi, kao i da sada postoji problem pošto će igrači u tu azijsku zemlju moći da odu do 20. septembra.

"Saudijska liga je sada izazivač. Mislim da to moramo da promenimo", rekao je Arteta, pre nego što je dodao da bi datumi u Saudijskoj Arabiji trebalo da budu usklađeni sa evropskim.

Prelazni rok se u Evropi završava 1. septembra.

Arteta smatra da bi odlazak igrača nakon kraja letnjeg prelaznog roka u Evropi loše uticao na tim, ali i istakao da je svestan da velika ponuda može biti prihvatljiva za upravu kluba.

Nijedan igrač Arsenala još uvek nije prešao u saudijsku ligu, a iz Engleske je put zalivske zemlje otišlo mnogo fudbalera, poput Rijada Mareza, Fabinja, Firmina i srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

Engleski mediji su prethodnih dana pisali da će u Saudijsku Arabiju otići i napadač Liverpula Mohamed Salah, ali je to danas demantovao trener Jirgen Klop, koji je takođe pozvao na rešavanje problema u vezi kraja prelaznog roka.

"Sada imamo taj problem. Možda je pre bilo isto sa Rusijom, imali su drugačiji prelazni rok, ali to nije bilo sa ovim ludim iznosima", rekao je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke