Arteta zadovoljan bodom, Gvardiola otkrio nove glavobolje za Siti!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 31.03.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

"Građani" će imati dodatne kadrovske probleme.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala odigrali su danas nerešeno u Mančesteru 0:0, u utakmici 30. kola Premijer lige.

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je zadovoljan osvojenim bodom protiv aktuelnog šampiona Engleske.

"Veoma neizvestan meč, napravili smo veliki korak ka našem cilju. Siti može da menja formacije kako bi protivnika sabio što bliže golu i odlično je fizički pripremljen, ali smo se mi vrlo dobro borili sa tim. Rekao bih da je Arsenal imao opasnije šanse.

Bili smo veoma agresivni u pojedinim trenucima, uspevali smo i da šaljemo loptu u opasne zone ispred gola rivala. Način na koji smo se ekipno takmičili, ali i pojedinačno bio je fenomenalan. Drugačije ne bismo došli do pozitivnog rezultata. Bio je ovo veliki izazov. Želeli smo pobedu, ali ako to nije moguće prihvatamo i bod", istakao je strateg "tobdžija".

Sa druge strane, trener Sitija Pep Gvardiola

"Nismo uspeli da stvorimo izglednije prilike, ali nije ni Arsenal. Oni su se branili veoma kompaktno, a zbog odlične kontrole lopte nam je bilo teško da presingom osvajamo posed. Imali su poneku šansu iz kontre. Utakmica je bila neizvesna, a nama je falilo produktivnosti pred golom protivnika, baš kao u jesenjem delu sezone na Emirejtsu.

Arsenal je kombinovao bunker uz visok presing i to odlično sve to radio. Ake je igrao po 90 minuta u obe utakmice Holandije, povrede su deo sporta. Ne možemo na to da utičemo. Džon Stouns će ubrzo biti spreman, a oporavak Kajla Vokera će poput Akeovog – potrajati duže. Riko Luis je igrao izuzetno po ulasku u igru, a mi ćemo morati da se borimo bez povređenih. Liverpul je sada prvi, ali pred nama je još devet utakmica", kazao je Gvardiola.

Arsenal je drugi na tabeli Premijer lige sa 65 bodova, a nakon ovog kola oni zaostaju za prvoplasiranim Liverpulom dva boda. Mančester siti je treći sa 64 boda.

U sledećem kolu, Arsenal dočekuje Luton, a Mančester siti Aston Vilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke