Asensio pogurao Real ka pobedi, Njegoš debitovao za Granadu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 06.02.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Španac obeležio meč.

EPA-EFE/J.J. GUILLEN
EPA-EFE/J.J. GUILLEN

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su pobedu na domaćem terenu protiv Granade 1:0 zahvaljujući golu Marka Asensija u 74. minutu meča.

Kraljevski klub je zahvaljujući ovom trijumfu pobegao Sevilji na plus šest i nakon 23. kola španske La lige usamljen je na čelu tabele.

Granada je bolje počela utakmicu i već u četvrtom minutu zapretila preko Antonija Puertasa, a Real do kraja poluvremena nije imao izglednu priliku da ugrozi gol gostiju.

Pre pogotka Asensio je u 61. minutu imao dobru priliku, ali je 13 minuta kasnije bio daleko precizniji i nakon njegovog udarca levom nogom lopta je završila iza leđa golmana Granade.

Isti igrač je u 83. minutu izvanredno šutirao nakon akcije u kojoj je Luka Jović zatražio penal, ali je Luis Maksimiano sjajnom odbranom sprečio drugi gol španskog igrača.

Rezultat se od kraja meča nije menjao, a poslednjih 20-ak minuta susreta za Granadu je igrao Njegoš Petrović i pokazao da se polako adaptira na novu sredinu u koju je ove zime stigao iz Crvene zvezde.

Ipak, Granada će morati mnogo bolje u nastavku sezonu posle trećeg poraza u nizu, ali i dalje je na solidnom odstojanju od mesta koja vode u Segundu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke