Delap i Ipsvič "ukočili" Vilu i sprečili je da izbije na čelo tabele

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.09.2024.
16:58
Izvor: Sportske.net

Dinamičan meč u Ipsviču.

Zac Goodwin/PA via AP
Zac Goodwin/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Ipsviča i Aston Vile remizirali su rezultatom 2:2, u utakmici šestog kola engleske Premijer lige.

Gosti iz Birmingema su tako propustili priliku da se izjednače sa Liverpulom sa prvom mestu na tabeli i sada su sa 13 bodova na deobi četvrtog mesta sa Čelsijem. Ispred su Liverpul sa 15, te Mančester siti i Arsenal sa po 14 bodova.

Ipsvič je 15. sa četiri boda, a današnja partija protiv učesnika Lige šampiona može da ohrabri sve navijače novajlije u ligi, koji će se najverovatnije boriti za opstanak u nastavku sezone.

Duel je počeo bajkovito za domaće, pošto su poveli već u osmom minutu.

Dugo je trajala ta akcija Ipsviča, nekoliko puta su gosti otklanjali opasnost, ali završila se pasom Klarka sa leve strane i preciznim udarcem Delapa sa nekih desetak metara, za 1:0.

Vila je preokrenula u nastavku prvog poluvremena.

Igrao se 15. minut, kada je Morgan Rodžers iskoristio jednu užasnu grešku domaće odbrane i na pas Votkinsa zatresao mrežu šutem sa 12 metara, za 1:1.

U 32. minutu odličan centaršut Bejlija sa desnog boka i još bolja reakcija Votkinsa, koji je glavom iz peterca smestio loptu na željeno meto, za 1:2.

U drugom poluvremenu je Aston Vila bila u kontroli, čak je delovalo da je bliža trećem golu, nego Ipsvič izjednačenju, ali desilo se ovo drugo u 72. minutu.

Bila je to fantastična tranzicija domaće ekipe, Hačison je gurno loptu po levoj strani za Lijama Delapa, a ovaj se stuštio ka golu, briljantnim "lažnjakom" prevario Dijega Karlosa i onda sa 7-8 metara silovitim udarcem levom nogom pogodio suprotni ugao, za 2:2 i svoj drugi pogodak na meču.

Do kraja su i jedni i drugi pokušavali da dođu do pobede, domaćin je bio konkretniji, ali se rezultat nije menjao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke