Da li će "uspavanka" u Birmingemu spasiti Erika? Milenković asistirao, Notingem "sapleo" Čelsi

Autor: Mladen Heleta
nedelja 06.10.2024.
17:01
Izvor: Sportske.net

Neočekivano loš meč na Vila Parku.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

U terminu od 15 sati odigrane su još dve utakmice sedmog kola engleske Premijer lige, a postignuti su sledeći rezultati: Aston Vila - Mančester junajted 0:0 i Čelsi - Notingem Forest 1:1.

Duel u Birmingemu nam nije doneo ono što smo očekivali, a glavnu vest vezanu za ovaj meč ćemo tek dobiti, jer ostaje da se vidi da li će Erik ten Hag ovim remijem sačuvati posao u Mančesteru?

Aston Vila je bila favorit i silno motivisana posle pobede protiv Bajerna u Ligi šampiona, ali danas ekipa Unaja Emerija nije bila napadački ubojita.

Prvi šut u gol uputila je tek početkom drugog poluvremena, dobio je šansu i sve bolji Džon Duran, ali ni za njega nije bilo upotrebljivih lopti. Vila je prvu i jedinu šansu na utakmici stvorila u 93. minutu, kada je Dalo fantastičnim blokom sprečio Filodžina da donese nezaslužena tri boda domaćoj ekipi.

Junajted je, sa druge strane, veoma blizu pogotka bio u 70. minutu.

Bruno Fernandeš je tada sjajno gađao iz slobodnog udarca i pogodio prečku, lopta se potom odbila do Antonija, a ovaj je uspeo da promaši skoro pa prazan gol.

I to bi bilo sve vredno pomena sa ovog susreta.

Aston Vila sada ima 14 bodova i deli četvrto mesto sa Čelsijem, dok je Junajted tek 14. sa osam bodova.

U Londonu smo uzbuđenja videli u drugom poluvremenu.

Igrao se 50. minut kada je srpski štoper Nikola Milenković odlično reagovao posle prekida i centaršuta gostiju, dobio je duel sa Gustom i glavom spustio loptu za Krisa Vuda, koji je udarcem sa šest metara matirao golmana Sančeza, za 0:1.

Samo sedam minuta je trajalo vođstvo "šumara", pošto je Čelsi pojačao ritam i brzo izjednačio. 

Kol Palmer je odložio loptu na desnu stranu za Maduekea, a ovaj je krenuo ka sredini, "izlomio" Morena, namestio se na levu nogu i na efektan način, sa nekih 14 metara, pogodio dalji ugao, za 1:1.

Notingem je u 78. minutu ostao sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Vord-Prausa, u finišu je Čelsi imao veliku inicijativu, golman gostiju Selso se istakao da nekoliko briljantnih intervencija, ali i njegov kolega Sančez u 13. minutu sudijske nadoknade vremena, kada je sprečio Ainu da donese totalnu senzaciju.

Na kraju je, ipak, ostalo 1:1.

Kao što smo gore napisali, Čelsi i Aston Vila dele četvrto mesto na tabeli, a Notingem Forest ima 10 bodova i nalazi se na devetoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke