Vila od sjaja do očaja i nazad, hrabri Luton ostao bez ičega posle spektakla!

Autor: Mladen Heleta
subota 02.03.2024.
20:33
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč.

Bradley Collyer/PA via AP
Bradley Collyer/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile savladali su Luton u gostima sa 3:2, u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

Fantastičan meč smo večeras gledali. Gosti su imali 0:2 na poluvremenu i delovalo je da rutinski odrađuju posao, Luton se vratio i imao šansu da povede, a na kraju je Vila slavila pogotkom rezerviste Lukasa Dinja u 89. minutu.

Ekipa Unaja Emerija je i dalje na pravom putu ka Ligi šampiona i sa 55 bodova je učvrstila četvrtu poziciju na tabeli. Luton je na 18. mestu, prvom ispod "crte", sa 20 bodova na svom kontu

Prvo poluvreme obeležio je sjajni napadač tima iz Birmingema Oli Votkins.

On se u 24. minutu iskrao čuvarima u kaznenom prostoru, posle kornera Bejlija i centaršuta na prvu stativu, pa je glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu, za 0:1.

U 38. minutu mu je Daglas Luiz poslao perfektan pas u prazan prostor i "spojio ga sa golom", pošto je izbegao ofsajd zamku. Usledila je rutinska egzekucija za 0:2, što je bio 16. gol Votkinsa u Premijer ligi ove sezone.

U drugom poluvremenu se još jednom pokazalo zašto je englesko prvenstvo to što jeste - najjače na svetu.

Luton je odbio da se preda, Vila nije mogla da "zatvori" meč i videli smo spektakl.

Domaćin je na 1:2 smanjio u 66. minutu, kada je Čong iz blizine zakucao loptu u gol, nakon velike gužve koja je nastala posle kornera sa desne strane.

Izjednačenje je stiglo u 72. minutu, a pogodak je postignut posle još jednog prekida. Dauti je centrirao iz slobododnog udarca sa leve strane, gađao je drugu stativu, a tamo je sjajno reagovao Moris i savladao Emilijana Martineza, za 2:2.

Nakon toga kolosalna šansa za Luton, i to ponovo posle ubacivanja Dautija sa levog boka. Vilu su tada spasile "dobre vile" da ne primi gol.

I onda u 89. minutu izvanredna akcija dvojice igrača koje je Unaj Emeri na teren poslao 10 minuta ranije.

Dijabi je uputio centaršut sa desne strane na levu, tamo se Lukas Dinj ušunjao Kaboreu iza leđa i udarcem glavom sa šest metara pogodio željeno mesto, za konačnih 2:3.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke