Atalanta bez Evrope, veliko slavlje u Firenci i zvižduci Vlahoviću!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.05.2022.
22:47
Izvor: Sportske.net

Pobeda Fiorentine, Lacio završio kao peti.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Uspavanka Atalante i Empolija, nije bilo golova danas na stadionu u Bergamu sve do finiša, pa je Atalanta ostala i definitivno bez plasmana u Evropu zbog pobede Fiorentine nad Juventusom večeras. 

Gosti su odneli čitav plen, pogodio je Leo Štulac u 79. minutu utakmice. 

Laciju je danas bio dovoljan bod za peto mesto na tabeli, to se i desilo, u veoma zanimljivoj utakmici bilo je 3:3 protiv Verone. 

Već u 15. minutu gosti su imali dva gola prednosti, prvo je Đovani Simeone pogodio za 0:1 u 6. minutu, da bi Lazanja povisio na 0:2 u 14. minutu. 

Ipak, Lacio je krenuo ofanzivnije nakon tog gola, Kabral je pogodio u 16. minutu, da bi izjednačio Anderson u 29. minutu utakmice. U nastavku Pedro pogađa za 3:2 u 62. minutu meča, da bi konačnih 3:3 postavio Hongla u 76. minutu. 

Igrao je Sergej Milinković-Savić i to kao kapiten, a svoje minute je upisao i Dimitrije Kamenović koji je igrao čitavo drugo poluvreme. 

Fiorentina će igrati Ligu konferencija naredne sezone jer je savladala Juventus na svom terenu rezultatom 2:0.

Domaći tim je bio daleko bolji rival danas, iako je Alegri izveo jak tim. Šanse su se ređale, ali je falila završnica fudbalerima Fiorentine. Ipak, jedan gol je bio dovoljan, Dankan ga je postigao za ogromno slavlje domaćih navijača.

Igrao se prvi minut nadoknade prvog poluvremena kada je Dankan postigao gol. 

Nije to bilo sve, Fiorentina je stigla u finišu utakmice i do drugog gola, posle prodora Toreire sviran je penal koji je bio u najmanju ruku sumnjiv, a Gonzales je postigao gol sa bele tačke za 2:0. 

Dušan Vlahović danas na terenu, ali u drugom poluvremenu, uvek kada bi imao loptu u svom posedu začule bi se salve zvižduka sa tribina. 

Ishod svega i najbitnija stvar u ovoj vesti - Fiorentina će igrati Evropu posle pet godina. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke