Atalanta osvojila Speciju, Ligurija još strepi za opstanak

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 08.05.2022.
14:32
Izvor: Sportske.net

Roma pod dodatnim pritiskom.

EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI
EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante zadržali su šanse za plasman u Ligu Evrope naredne sezone pošto su slavili na gostovanju Speciji 2:1 u prvom meču nedeljnog programa 36. kola Serije A.

Atalanta je povela u 16. minutu golom Luisa Murijela na asistenciju Ruslana Malinovskom, a kolumbijskom napadaču nije bilo teško da rutinski pogodio desni ugao gola Specije i donese vođstvo gostima iz Bergama.

Radost "Boginje" trajala je sve do 30. minuta kada je izjednačenje Speciji doneo, ko drugi, Simone Verdi, koji je u maniru rasnog golgetera pogodio nebranjeni deo mreže.

Prvu veliku priliku u nastavku igre propustio je Murijel kojeg su od drugo gola delili milimetri posle izrazito dobrog šuta sa izraženim efeom.

Gosti su ipak do drugog gola stigli u 73. minutu golom Đimšitija, njegovim prvim ove sezone. Najveći posao kod gola dao je Demiral, koji je prebacio loptu glavom sa druge stative, a Đimšitiju nije bilo teško da je samo prosledi u mrežu.

Priliku da sve reši Atalanta je propustila u 80. minutu kada je Žeremi Boga pogodio prečku, a to je vrlo lako tri minuta kasnije mogao da kazni Emanuele Đasi, koji je iz izgledne prilike očajno šutirao.

To je u 87. minutu kazni Mario Pašalić na asistenciju Murijela i tako nastavio izvanredan golgeterski niz protiv tima iz Ligurije.

Atalanta se ovom pobedom bodovno izjednačila sa Romom, koju sutra čeka teško gostovanje u Firenci, ali je uteha za tim Žozea Murinja što će ukoliko osvoji Ligu konferencija naredne sezone igrati sigurno Ligu Evrope.

Sa druge strane, Specija je propustila šansu da obezbedi opstanak, ali je sa pet bodova više od Đenove i dalje sa ogromnim šansama za i naredne sezone igra Seriju A.

U poslednja dva kola čeka je gostovanje Udinezeu, dok će zavesu na aktuelnu sezonu staviti teškom utakmicom protiv Napolija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke