Atalanta ređa pobede u gostima!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.11.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Posle Empolija i Sampdorije, savladan i Kaljari.

Beta/Tocco Alessandro/LaPresse via AP
Beta/Tocco Alessandro/LaPresse via AP

Povezane vesti

U utakmici 12. kola italijanske Serije A, Atalanta je večeras kao gost savladala ekipu Kaljarija sa 2:1 i tako nastavila seriju pobeda na gostujućim terenima.

Tim iz Bergama je poveo već u šestom minutu meča kada je Zapakosta asistirao Pašaliću koji je savladao golmana Kranja za vođstvo od 1:0.

Domaći su uzvratili dvadeset minuta kasnije golom Žoao Pedra, a pred kraj prvog poluvremena Atalanta stiže do nove prednosti golom Zapate na asistenciju Kopmejnersa.

Početkom drugog poluvremena, zanimljiva situacija u kaznenom prostoru Kaljarija. Sudija Marko Pićinini je dosudio jedanaesterac za Atalantu posle prekršaja Karbonija, ali je onda usledila VAR provera, glavni arbitar je potom pogledao snimak i - promenio odluku.

Bila je to nada za domaće da do kraja meča mogu da dođu bar do remija, ali je Atalanta uspela da zadrži minimalnu prednost, uz još nekoliko prilika na obe strane u poslednjih petnaestak minuta.

Posle ovog trijumfa, Atalanta je na četvrtom mestu sa 22 boda, a Kaljari je ostao na poslednjoj poziciji sa šest bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke