Atalanta rutinski do četvrtfinala kupa, Venecija prokockala šansu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.01.2022.
19:25
Izvor: Sportske.net

Napadač rešio pitanje pobednika.

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pobedom na domaćem terenu protiv Venecije 2:0 u meču koji je obilovao prilikama na obe strane.

Atalanta je počela mnogo bolje i već u 12. minutu stigla do vođstva. Strelac je bio Luis Murijel kojem nije bilo teško da iz blizine matira golmana Venecije nakon asistencije Remoa Frojlera.

Murijel je prilikom prijema igrao grudima i zaličilo je da je možda dodirnuo loptu rukom, zbog čega je i intervenisao VAR, ali razloga za poništavanje gola nije bilo.

Venecija je uzvratila u 28. minutu posle udarca Sofijan Kijine, ali je golman Atalante odlično intervenisao i sprečio izjednačenje.

Osam minuta kasnije malo je falilo i da se Frojler upiše u strelce, ali je njegov šut odbranio golman Udinezea. Minut pre odlaska na odmor oprobrao se i Kupmejners, ali je njegov udarac glavom završio na prečki.

Već u prvim minutima nastavka oprobao se i Hatebur, a Venecija je u 51. minutu zatresla mrežu, međutim pogodak Crnigoja ponišen je zbog ofsajda.

Pet minuta kasnije Pacela je pogodio stativu, a na dvadeseta minuta pre kraja Tomas Anri je propustio stopostotnu šansu za izjednačenje.

Atalanta je overila pobedu u 88. minutu kada je Joakim Mele postavio konačnih 2:0 na asistenciju Marija Pašalića.

Klub iz Bergama je tako otišao među osam najboljih ekipa u Kupu, a u četvrtfinalu će ići na boljeg iz duela Napolija i Fjorentine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke