Sramna nadoknada vremena, Atletiko u stotom minutu izvukao pobedu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.09.2021.
16:01
Izvor: Sportske.net

Očajna utakmica šampiona Španije, još sramnije suđenje, ali pobeda Atletika...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su ekipu Espanjola rezultatom 2:1 u četvrtom kolu La Lige.

Atletiko Madrid se provukao u prošlom kolu kada mu je Viljareal poklonio bod autogolom u nadoknadi, a sada mu je sudija poklonio 10 minuta nadoknade i baš je u 100. Lemar doneo pobedu.

Espanjol je odlično otvorio meč, dok je Atletiko bio neprepoznatljivo loš.

Domaći su već u četvrtom minutu imali prvu veliku šansu kada je udarac Embarbe sjajnom intervencijom zaustavio Jan Oblak.

Atletiko je jedinu šansu imao u 17. minutu kada je Grizman naleteo na jedan odbitak i glavom šutirao preko gola.

Espanjol je nastavio da dominira i da stvara šanse, a u 40. minutu Oblak je ponovo zaustavio odličan pokušaj Embarbe. Ipak, nakon njegove odbrane usledio je korner posle kog je Raul De Tomas bio najviši u skoku i maestralno poslao loptu u malu mrežu za 1:0

Dijego Simeone je bio očigledno isfrustriran igrom svoje ekipe, pa je odmah na poluvremenu napravio trostruku izmenu, ušli su Kondogbija, Lemar i Lodi umesto Ermosa, Tripijea i Koree.

Atletiko je proigrao, u 54. minutu je uspeo da postigne pogodak, ali je VAR signalizirao ofsajd. Ipak, ova odluka je izazvala veliku buru, pošto Suarez nije pipnuo loptu, koja je potom došla do Lemara. Urugvajac jeste bio u velikom ofsajdu i svojim kretanjem i željom da šutne loptu je povukao igrača Espanjola za sobom i tako je ipak uticao na igru. 

Simeone je u 58. minutu izveo i Grizmana, koji nije prikazao ništa, a zamenio ga je Žoao Feliks. U 71. minutu izašao je i Suarez, koga je zamenio novajlija Kunja. 

Atletiko je uspeo da izjednači ni iz čega, posle solo prodora Karaska, koji je na kraju iščupao loptu iz nogu defanzivca Espanjola i pogodio dalji ugao za 1:1.

Atletiko je do kraja napadao, sudija je neshvatljivo pokazao 10 minuta nadoknade što je izazvalo haos na tribinama. Baš je u tom poslednjem minutu nadoknade, Lemar je nakon duplog pasa sa Karaskom pogodio za 2:1. 

Klupa Espanjola je više puta eksplodirala zbog čudnih sudijskih odluka i ovo će biti još jedna utakmica o kojoj će se diskutovati. U najmanju ruku je Atletiko dobio na poklon tri boda...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke