Atletiko siguran protiv Levantea, Betis dva puta vodio i ispao!

Autor: Stefan Matić
sreda 18.01.2023.
23:41
Izvor: Sportske.net

Osasuna prošla u četvrtfinale posle boljih penala.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Betis - Osasuna 2:2

Pretio je domaći tim tokom prvog dela igre. Vilijan Žoze je bio najaktivnij, Brazilac je imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca na isteku prvog dela igre, ali Erera je odlično odbranio.

Imao je napadač Betisa još jednu dobru priliku, ali gol donosi Vilijam Karvaljo. Sjajno je reagovao Portugalac i iskoristio odbitak za efektan gol i vođstvo od 62. minuta. Probudila se i Osasuna, pokušao je Budimir da donese izjednačenja, ali pokušaj hrvatskog internacionalca odlazi preko gola. 

I kada smo mislili da je Betis prošao, Osasuna pogađa za izjednačenje. Oroz pronalazi Davida Garsiju koji pogađa za 1:1 u 92. minutu.

Betis je prvi zapretio tokom produžetaka preko Kanalesa, ali bez promene rezultata. Garsija je drugoj strani uputio šut, ali preko gola. Betis onda ponovo dolazi u vođstvo večeras. Loren Moron dodaje Sabaliu loptu i to je siguran gol za vođstvo od 2:1 u 103. minutu.

Nisu se predali gosti. Po početku drugog produžetka videli smo još jedno izjednačenje - Ruben Garsija odlično reaguje posle odbitka i to je 2:2 u 106. minutu što nas je odvelo u penal seriju.

Gosti iz Pamplone su bili sigurniji tokom penala, Kanales i Rodrigez su tragičari kod domaćih posle promašenih penala u 3. i 4. seriji.

Brašanac je startovao meč za goste, ali je zamenjen u 77. minutu kao bi ušao Avila. 

Levante - Atletiko Madrid 0:2

"Jorgandžije" su prošle u četvrtfinale, ali Levante nije bio naivan. Posebno ne tokom prvog dela igre. Bolji su bili domaći tokom prvih 45 minuta, čak je i poništen gol Buldiniju, Pablo Martinez je imao potom dobru šansu, ali bez gola. 

Simeone je zamenio Bariosa i ubacio Koreu po povratku sa pauze. Argentinac je odigrao bitan pas kod prvog gola Atletika. Sjajno pronalazi Ljorentea koji upošljava Moratu i to je 1:0 za "jorgandžije"od 54. minuta. 

Imao je i Korea šansu za gol, ali Ljorente je taj koji stavlja tačku na večerašnji meč. Španac odlično koristi pas Moline i to je 2:0 za prolazak Simeonovog tima dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke