Atletiko lako sa Valensijom

Autor: Mladen Heleta
subota 18.03.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

"Slepi miševi" u grčevitoj borbi za opstanak.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Valensiju na svom terenu sa 3:0 u 26. kolu španske La Lige.

Izabranici Dijega Simeonea rutinski su izašli na kraj sa "slepim miševima", slavili golovima Grizmana, Karaska i Lemara, pa su se sa 51 bodom učvrstili na trećoj poziciji na tabeli. Valensija će se u nastavku sezone grčevito boriti za opstanak, trenutno je 17. sa 26 bodova, a postoji šansa da se na kraju ovog kola nađe u zoni ispadanja.

Na šestoj uzastopnoj utakmici u gostima Valensija nije uspela da postigne gol.

Domaćin je poveo u 23. minutu, kada je Ljorente posle odličnog prodora uposlio Grizmana, a Francuz udarcem u padu sa nekih 11 metara matirao golmana Mamardašvilija, za 1:0.

Valensiji je u 30. minutu poništen gol Dura nakon intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda i to je bilo sve što je ovaj tim napadački uradio i pokušao na ovoj utakmici.

U nastavku još bolja igra Atletika, koji je nadmoć krunisao 49. minutu. Posle velike šanse za Ljorentea i izvrsne odbrane Mamardašvilija, lopta se odbila do Karaska, koji je bio na levoj strani. Belgijanac je razmenio dupli pas sa De Polom i iz prilično teške pozicije uputio lucidan šut i pogodio suprotni ugao, za 2:0.

Dijego Simeone je u 64. minutu na teren poslao Moratu i Lemara, a ova dvojica su mu se samo tri minuta kasnije zahvalila na najlepši mogući način.

Lemar je presekao napad Valensije na centru i proigrao Grizmana, ovaj je povukao i odložio loptu na levu stranu za Moratu, koji se najpre driblinzima poigrao sa Komertom, pa centrirao na liniju peterca, gde se Lemar samo poklonio i glavom smestio lopu u mrežu, za 3:0.

Do kraja meča više nije bilo uzbuđenja, Atletiko je na "simeonovski" način zatvorio sve prilaze svom golu i rutinski upisao tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke