Pocrvenela oba tima u Pamploni, Atletiko nastavio trijumfalni niz

Autor: Sportske Net
četvrtak 28.09.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net

Atletiko sada ima 13 bodova i peti je na tabeli, dok je Osasuna 14. sa sedam bodova.

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Fudbaleri Altetiko Madrida pobedili su Osasunu u okviru sedmog kola španske La lige. Rezultat na kraju u Pamploni je bio 2:0 za "jorgandžije". 

Atletiko je ovim trijumfom nastaviio pobednički niz posle pobede nad Realom u prethodnom kolu. Osasuna je imala 13 udaraca ka golu Atletika, u odnosu na samo četiri ekipe iz Madrida( 4-3 u okvir gola). 

Gosti su poveli u 20. minutu meča, Grizman je unutar šesnaesterca pokupio odbitak i posla loptu u desnu stranu gola za 1:0.

Osasuna je imala priliku da stigne zaostatak, ali je Mohika pogodio stativu. Gosti su sa minimalnom prednošću otišli na pauzu, iako je domaćin kontantno napadao. 

Po povratku na teren, tempo igre je prilično pao, sve do 78. minuta kada je zbog prigovora isključen trener Osasune Hagoba Araste. 

Ubrzo potom, Atletiko stiže do drugog gola na meču, strelac je bio Rikelme u 81. minutu, koji je ovim pogotkom i stavio tačku na rezultat. 

Osasuna je ostala u 86. minutu sa desetoricom igrača na terenu, isključen je Avila,  ali je minut kasnije isključen i Morata, pa je brojačno stanje na obe strane bilo izjednačeno. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke