Atletiko i Sevilja zajedno u LŠ, suze Luisa Suareza, prštaće samo u borbi za opstanak!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 15.05.2022.
21:33
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano čak devet utakmica pretposlednjeg kola La Lige.

 EPA-EFE/Sergio Perez
EPA-EFE/Sergio Perez

Povezane vesti

Atletiko Madrid i Sevilja su remizirali rezultatom 1:1 i zajedno overili plasman u Ligu šampiona, Majorka je u nadoknadi pobedila Rajo i zakuvala borbu za titulu do maksimuma. Hetafe i Barsa su odigrali dosadnih 0:0, a Real je sa drugim timom remizirao u Kadizu 1:1. 

Derbi kola odigrali su Atletiko Madrid i Sevilja u direktnom okršaju za treće mesto. Ujedno, ovo je bila prilika da se "Vanda Metropolitano" oprosti od Luisa Suareza, koji će napustiti klub na kraju sezone.

Atletiko je poveo u 30. minutu, Himenez je iskoristio asistenciju Karaska i pogodio za 1:0. Nakon toga, Sevilja je imala posed lopte, ali se Atletiko odlično branio i držao rivale van opasne zone. 

Luis Suarez je imao ogromnu šansu u 53. minutu da osigura pobedu, ali je bio zamalo neprecizan. Iz igre je izašao u 65. minutu kada je ceo stadion ustao da mu skandira i da ga pozdravi. Nakon toga, Suarez je uhvaćen na klupi u suzama...


Sevilja je do kraja pokušavala, a onda je u 85. minutu En Nesiri glavom pogodio malu mrežu za 1:1. 

Betis je na svom "Benito Viljamarinu" pobedio Granadu rezultatom 2:0 golovima Huanmija. Betis je ipak zbog remija Sevilje ostao na tri boda manje i ne može da se domogne Lige šampiona.

Viljareal i Real Sosijedad odigrali su još jedan direktan duel za Evropu. Sosijedad je nakon preokreta pobedio Viljareal 2:1 i tako sačuvao šesto mesto i Ligu Evrope, a "Žutu podmornicu" poslao u Ligu konferencije. 

Još uzbudljivije je u borbi za opstanak, jer je pre ovog kola ispao samo Levante, koji je danas kao gost pobedio Alaves i tako ga povukao sa sobom u drugu ligu. 

Kadiz je na svom terenu remizirao sa Real Madridom rezultatom 1:1, a domaći su imali veliku šansu da pobede, ali je Negredov udarac iz penala zaustavio golman Lunin. Kadiz je ovim remijem ostao prvi iznad crte sa 36 bodova.

Majorka je iskoristila veliku šansu na svom terenu pošto  je pobedila Rajo Valjekano i sustigla Kadiz. Majorka je do pobede došla golom u nadoknadi i sada ima isti broj bodova kao i Kadiz, dok jedan više ima Granada i ove tri ekipe boriće se za dva mesta koja ostaju u eliti. 

Barsa je odigrala najdosadniju utakmicu sa Hetafeom, nije bilo golova ni većih šansi, ali je  za Katalonce najvažnije da su bodom overili drugo mesto i obezbedili borbu i za Superkup Španije naredne sezone.

Sledeće nedelje će da pršti samo u borbi za opstanak, Real je prvi, Barsa druga, Atletiko i Sevilja idu u LŠ, a Betis i Real Sosijedad u LE. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke