Atletiko pao londonski ispit, Čelsi rutinski do četvrtfinala

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 17.03.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

"Plavci" prvi put posle 2014. među osam najboljih.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija rutinski su izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto su na svom "Stamford bridžu" slavili i u revanšu protiv Atletiko Madrida 2:0.

Inicijativa Čelsija se posle nekoliko poluprilika isplatila u 34. minutu kada je Hakim Zijeh iskoristio asistenciju Tima Vernera i posle prizemnog dodavanja lako savladao Jana Oblaka.

Atletiko je svesno prepustio posed lopte domaćinu uz sporadične napade preko Luisa Suareza, Žoao Feliksa, Janika Karaska i Markosa Ljorentea.

Primljeni gol je malo trgao "jorgandžije", pa su u poslednjih 10-ak minuta do odlaska na odmor pokušali da makar poravnaju rezultat i nešto rasterećenije uđu u drugih 45 minuta.

To nisu uspeli, pa se sa minimalnom prednoću "plavaca" otišlo na odmor.

U nastavku je lepu priliku da uveća vođsvo Čelsija propustio Verner, čiji je lukavi pokušaj iskosa Oblak lepo odbranio.

Nedugo zatim ponovo se oprobao i Zijeh, ali je slovenački golman ponovo bio na mestu. 

Atletiko je kako se meč približavao kraju logično preuzeo veću inicijativu, ali ih je sasekao crveni karton Stefana Savića, koji je prilikom prekida napravio faul nad Antonijom Rudigerom.

Uprkos tome, priliku da unese dramu u poslednje minute uneo je Feliks, nije iskoristio lepu priliku u nadoknadi, ali jeste Emerson koji je u četvrtom minutu zaustavnog vremena potvrdio trijumf "plavaca".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Wednesday, 17.03.2021
22:57

Dosta iznenađujuće odsustvo agresivnosti i čvrstine u igri Atletika, ne samo zato što su morali da jure gol zaostatka već i zato što im je Real prošao (videli smo i kako), a znamo da im je Atletiko krčilica u LŠ. Zbog nedostatka energije u igri Atletika bilo je jasno od samog starta da su badava putovali na revanš. A možda je ovo i dobra ilustracija koliko je nisko pao španski fudbal kada su čak 3 španska kluba ispala i 1/8 finala, a i četvrti bi ispao da Perez nije platio Atalanti za onakav revanš, a i da Atalanta nije bedno pokradena u prvoj utakmici.