Atletiko "porodio" preokret protiv Leganjesa, Dmitrović blistao na golu, pa kiksnuo u finišu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 20.10.2024.
18:18
Izvor: Sportske.net

Sjajna rola sina Dijega Simeonea.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Leganjes na svom terenu rezultatom 3:1, u 10. kolu španske La Lige.

Žestoko su gosti namučili danas ekipu Dijega Simeonea, srpski golman Marko Dmitrović i štoper Matija Nastasić bili su veoma zapaženi sve do samog finiša, imao je Leganjes tri boda "u džepu" do 69. minutu, ali na kraju je ipak ostao bez ijednog.

Atletiko je treći na tabeli sa 20 bodova, četiri manje od Barselone i Reala, s tim da Katalonci imaju meč manje od timova iz Madrida. Leganjes je 17. sa osam bodova na svom kontu.

Leganjes je šokirao domaće i poveo u 34. minutu preko Nejua. Bio je to predivan napad, koji se završio pasom Rabe i "bombom" Kamerunca sa 12 metara, posle koje je lopta završila ispod same prečke nemoćnog Jana Oblaka, za 0:1.

Atletiko je potom napadao, ali se i mučio sa disciplinovavim protivnikom, Dmitrović se razbranio, a onda je došao taj 69. minut, koji je okrenuo ovaj susret.

Vitsel se tada odlično snašao u kaznenom prostoru Leganjesa i proigrao Serlota, koji je iz peterca matirao Dmitrovića, za 1:1.

Preokret je stigao u 81. minutu, a strelac je bio Grizman.

Čolo Simeone je u 57. minutu na teren poslao svog sina Đovanija, a ovaj mu se odužio na pravi način. Odradio je najveći deo posla, spasio loptu da ne izađe u aut i potom uputio centaršut u peterac, dočekao prvi kiks na meču Dmitrovića, ispred kog je Grizman uspeo da "ćušne" loptu u gol, za 2:1.

U nadoknadi vremena je Dmitrović skinuo čist zicer Serlotu i donekle se iskupio za lošu intervenciju pre pogotka Grizmana, ali uporni Serlot je uspeo da ga ponovo savlada i to u tačno 100. minutu utakmice.

Raspao se Leganjes u tim momentima, krenuo je napred bez ikakvog plana, ostavio previše prostora na svojoj polovini, pa je Atletiko izveo jednu munjevitu akciju, Hulijan Alvarez je asistirao, a Serlot pogodio, za konačnih 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke