Atletiko pronašao rupu da izradi Barsu, Grizman ne sme da igra više od pola sata!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.08.2022.
15:50
Izvor: Sportske.net

Neverovatno, ali...

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Antoan Grizman je od legende Atletiko Madrida, spao do promašaja i Barselone i madridskog kluba.

Danas se pojavila informacija da u Atletiku nisu zadovoljni Grizmanom i da im ne pada na pamet da ga plate 40 miliona evra, što će biti u obavezi ako Francuz bude imao minutažu kao prošle sezone. Zato su našli "caku" da spuste cenu i da izrade Barsu, no, da krenemo redom.

Poslednjeg dana prelaznog roka leta 2021. godine Barsa i Atletiko su postigli dogovor o dvogodišnjoj pozajmici i tek nakon njenog isteka, pod određenim uslovima, Madriđani moraju da otkupe Francuza za 40 miliona evra.

Taj uslov u tom trenutku je za Barsu delovao idealno - 50% vremena provedenih na terenu i automatski se aktivira klauzula od 40 miliona, a usput, Atletiko se obavezao da preuzme Grizmanovu platu od preko 20 miliona.

Grizman je u prvoj sezoni na pozajmici ispunio potrebne uslove, proveo je više od 50% vremena na terenu, ali se situacija ovog leta potpuno promenila.

Alvaro Morata je zauzeo njegovo mesto, deluje mnogo kompaktnije sa Žoaom Feliksom i Francuz je dobio ulogu rezerviste. Po onome što je pokazivao u finišu prošle sezone posle povrede, i na početku ove, Atletiko je procenio da je bolje da Grizman provodi manje vremena na terenu, kako se klub ne bi obavezao na otkup od 40 miliona evra. 

U Atletiku su tako izračunali da ukoliko Grizman cele sezone igra u proseku po 30 minuta, Madriđani neće imati obavezu da ga otkupe i moći će da ponovo pregovaraju sa Barsom i smanje obeštećenje. I zato nije čudno što je Grizman u prva dva kola  u igru ulazio sa klupe tačno po isteku sata igre, u 62. minutu!

Pouzdani Toni Huanmarti najavio je nekoliko scenarija, jer ni Barsi ne odgovara da je Atletiko "izradi" i da ga Madriđani ne otkupe. Naime, Barsi nikako ne odgovara da Atletiko ne postane obavezan da ga otkupi, jer će u slučaju povratka u klub, Katalonci morati da mu isplate godišnju platu 20+ miliona do isteka ugovora 2024. 

Huanmarti piše da je moguće da Barsa i Atletiko ispregovaraju novo obeštećenje, a pominje se suma od 18+2 miliona evra, nešto slično kao sa Aston Vilom i Filipeom Kutinjom. Uz to, Barsa bi zadržala procenat od naredne prodaje, odnosno kada Atletiko bude prodavao Grizmana.

Druga opcija je da Barsa i Atletiko sada pronađu dogovor da Grizman bude prodat nekom trećem klubu, ali je tu problem jer se pita i Francuz, kome je namera da ostane u Madridu i da se tu priprema za Mundijal u Kataru. 

Nije isključeno da Grizmanu bude smanjena plata, ako želi da ostane aktivan dogovor Barse i Atletika, ali nije ni u kakvoj obavezi da izađe klubovima u susret. Francuz je već registrovan za novu sezonu, ima siguran dvogodišnji ugovor, do 2023. sa Atletikom i sa Barsom do 2024. ako ga ne otkupe. 

Situacija je prilično napeta, Barsa ga nikako ne želi na platnom spisku, jer je Grizmanovua platu ubedljivo najveća, a Atletiko takođe ne želi da plati 40 miliona za njegov transfer narednog leta.

Zaključak je da bi Barsa i Atletiko do kraja ovog roka mogli ponovo za sto, da ispregovaraju nove opcije koje su dobre za sve tri strane. Po trenutnom su svi na gubitku...

Atletiko ne deluje kao kandidat za titulu, a zbog finansijskih problema i bez Grizmana, ni Barsa nije u najboljem položaju. Kvota na titulu Real Madrida u AdmiralBetu zato zvuči kao "sigurica"!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke