Atletiko se provukao sa igračem manje i sada je trka za LŠ još luđa!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.03.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima ekipu Rajo Valjekana rezultatom 1:0 u 29. kolu La Lige. 

Jedini pogodak za Atletiko postigao je Koke u 49. minutu. 

Atletiko Madrid je u prvom poluvremenu imao blažu inicijativu, Grizman je bio najopasniji, imao je tri pokušaja, ali nijedan dovoljno dobar da savlada Dimitrijevskog. 

Rajo nije imao nijednu ozbiljniju priliku da savlada Jana Oblaka, pa na poluvremenu nije bilo golova.

Ipak, sve se promenilo na startu drugog dela igre, u 49. minutu Koke je odigrao dupli pas sa Feliksom, a onda pogodio malu mrežu iskosa sa leve strane za 0:1.

Rajo Valjekano je od tog trenutka preuzeo inicijativu i krenuo u ofanzivu, Mario Suarez se iznenada našao u sjajnoj priliki, ali je Oblak odlično zaustavio njegov udarac. 

U 76. minutu Rajo je imao novu veliku priliku, Enteka je tek što je ušao u igru ostao sam na petercu, ali nije uspeo dovoljno dobro da zahvati oštru povratnu loptu.   

U 85. minutu Atletiko je ostao sa igračem manje, pošto je Anhel Korea verovatno nešto opsovao sudiji, jer nije napravio oštar faul, ali jeste protestvovao i zbog toga dobio direktno isključenje. 

U nadoknadi je Rajo imao još jednu dobru priliku, Baliju je ostao  sam na 14 metara, ali je Oblak ponovo bio na mestu. 

Atletiko je uspeo da sačuva prednost i sada sa 54 boda barem privremeno zauzima treće mesto sa 54 boda, tri više od Barse, koja ima i dva meča manje u ovom trenutku. 

Sevilja sada ima samo dva boda više od Atletika, dok je u igri i dalje petoplasirani Betis, sa mečom manje od Madriđana...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke