Atletiko srušio Sevilju u madridskoj reviji kartona!

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.12.2023.
18:13
Izvor: Sportske.net

Utakmica sa mnogo grubih prekršaja, na kraju, poraz Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića...

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Fudbaleri Atletika savladali su u Madridu ekipu Sevilje rezutlatom 1:0 u zaostalom meču četvrtog kola španske Primere.

Izabranici Dijega Simeonea zasluženo su stigli do tri boda protiv Andalužana koji nisu mogli da izbegnu poraz u drugoj utakmici zaredom.

Jedina ozbiljnija šansa u prvom poluvremenu bila je ona Morate na samom početku meča kada je srpski internacionalac uspeo da odbrani njegov udarac.

Odmah na početku drugog dela igre, Atletiko je stigao do vođstva, nije prošao ni čitav minut kada je Markos Ljorente iskoristio odbitak lopte od Ramosa i zatresao mrežu gostiju.

Sevilja je morala da krene ofanzivnije, a to je ostavljalo Atletiku dovoljno prostora za opasne kontranapade, pa je tako udarac Ljorentea završio na stativi.

Domaćin je u 71. minutu ostao sa igračem manje pošto je isključen Sojundžu posle nesmotrenog starta nad Okampsom, ali ni igrač više nije pomogao gostima iza Andaluzije da stignu do ozbiljne prilike za gol.

U samom finišu meča, "jorgandžije" su mogle i do drugog gola, međutim nova odbrana Dmitrovića sprečila je Moratu da se i on upiše među strelce.

Čitav meč za Sevilju odigrao je i srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, a interesantno je da je sudija Grado pokazao čak 10 žutih kartona, od kojih sedam fudbalerima domaće ekipe.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke