Atletiko van Madrida, nedostojan Lige šampiona?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.10.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

"Jorgandžije" na udaru...

EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida vezali su još jedan poraz u Ligi šampiona van svog stadiona.

Odavno znamo da je Atletiko domaćinska ekipa i u Evropi prava tvrđava pred svojim navijačima, ali brojke na strani su zabrinjavajuće.

Naime, poraz od Benfike je čak šesti u poslednjih devet utakmica van Madrida, od početka sezone 2022/23. Osim što su primili četiri gola, briga je i činjenica da Atletiko nastavla da prima preveliki broj pogodaka, što je netipično za Simeoneovu ekipu u Evropi.

Setimo se samo prošlogodišnjeg gostovanja u Dortmundu u kom je Borusija slavila 4:2. Takođe, ne tako davno, Porto je slavio 2:1, kao domaćin, pa čak i Klub Briž - 2:0, a pre toga i Bajer Leverkuzen - 2:0.

Ako se pogleda statistika, Atletiko je od početka sezone 2022/23 kao gost pobedio samo Fejenord u Roterdamu rezultatom 1:3, a remizirao je sa Seltikom (2:2) i Lacijom (1:1), koji ruku na srce i nisu neki jaki rivali u Evropi.

Dijego Simeone ima razloga za brigu, Atletiko će sigurno biti među 24 ekipe u Ligi šampiona i proći će u plej-of, ali da bi se u nastavku takmičio sa najjačima, onda mora da popravi svoj učinak van Madrida.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke