Atletiku za trijumf dovoljno poluvreme, Terzićev "džoker" za Dortmundovu nadu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.04.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Madriđani imali dva gola prednosti, ali...

AP Photo/Manu Fernandez
AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Fudbaleri Atletika savladali su večeras u Madridu ekipu Borusije iz Dortmunda rezultatom 2:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izabranici Dijega Simeonea stekli su minimalnu prednost pred revanš duel u Dortmundu pošto je Sebastijan Ale svojim golom ublažio poraz "milionera" i ulio nadu u potencijalni preokret.

Sve je počelo kao iz snova po "jorgandžije" koje su povele već u četvrtom minutu posle velike greške u odbrani rivala.

Kobel je u vatru "bacio" Matsena čije je dodavanje presekao Rodrigo de Pol koji je rutinski završio akciju na veliku radost domaće ekipe.

Sredinom prvog poluvremena, solidnu priliku imao je i Himenez kada je glavom gađao preko gola, a to kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 32. minutu.

Nova velika greška u odbrani, ovoga puta nesporazum Humelsa i Šloterbeka bila je dovoljna Atletiko da preko Lina posle dodavanja Grizmana udvostruči prednost protiv Borusije.

Dortmund je uzvratio u samom finišu prvog poluvremena, ali je udarac unutar kaznenog prostora završio pored gola.

Edin Terzić je zamenama početkom drugog poluvremena pokušao i uspeo da razdrma svoju ekipu ulaskom Branta, Alea i Bajno-Gitensa.

Pokušaj Branta iz slobodnog udarca završio je preko gola, dok je na drugoj strani pokušaj Lina na sjajan način uspeo da spreči Kobel.

Igrao se 81. minut kada je rezervista Sebastijan Ale dobio loptu od Branta i posle odbitka od Moline savladao nemoćnog Oblaka.

Raspoložen je po ulasku u igru bio i Bajno-Gitens koji je posle nekoliko prodora uspeo da pogodi i prečku, pa je Atletiko imao i malo sreće u tim trenucima.

Na kraju, domaćin je zadržao minimalnu prednost i pored velike šanse kada je Brant pogodio rašlje, te Atletiko ima velike šanse da se nađe u polufinalu Lige šampiona.

Međutim, treba "preživeti" Dortmund u kojem je Borusija neretko prestizala svoje rivale...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke