Auba razbio "mit" o svom dedi "madridsti", pa oduševio navijače Barse već na promociji

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.02.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Gabonac se danas prvi put predstavio navijačima Barselone.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Pjer-Emerik Obamejang danas je i zvanično predstavljen kao novi član Barselone.

Dosadašnji napadač Arsenala stigao je kao slobodan igrač, nakon sporazumnog raskida ugovora sa londonskim klubom, a sa Barsom je potpisao do 2025. uz mogućnost raskida saradnje 2023. godine. 

Ono što je posebno zanimljivo i što je zanimalo sve navijače Barse, jeste priča o tome da je Obamejanog deda bio veliki navijač Real Madrida i da je Gabonac zbog toga želeo u "kraljevski" klub. Obamejang je otkrio pravu istinu o svojoj porodici, sa kojom je i odrastao u Španiji.

"Moja porodica je iz Avile i moj deda navija za Atletiko Madrid. Zato sam u prošlosti rekao da želim da igram u Real Madridu, rivalu Atletiko Madrida, ali moja jedina želja danas je da igram za Bascelonu. Siguran sam da se moj deda, gde god da se nalazi sada, veoma ponosi što sam sada u dresu Barselone. Oduvek sam želeo da igram u La Ligi i ovo je šansa koja se pruža jednom u životu. Kada sam došao u trening centar prvi put, osećao sam se kao u snu i ne želim da on ikad prestane", počeo je Obamejang, koji je učinio sve da obuče dres Barselone.

"Bio sam vrlo entuzijastičan zbog mog dolaska ovde. Zbog toga sam u Barselonu stigao rano ujutro. Hteo sam da se sve reši te da potpišemo ugovor i započnemo saradnju. Smatram da svojim novim saigračima mogu da pomognem da vratimo Barsu u svetski vrh, jer tamo i pripada. Pričao sam sa trenerom Ćavijem i on me vidi na poziciji napadača. Takođe, spreman sam igrati i na krilu ako je potrebno. Moj zadatak je da postižem golove i zato sam došao i spreman sam da ih postignem što više. Ovaj klub zaslužuje da bude u Ligi šampiona i da je osvoji. Želim da pomognem ekipi da se vratimo i da naredne sezone osvojimo to takmičenje", rekao je Obamejang.

Prema najavama, Gabonac će  odmah biti bačen u vatru, u nedelju u velikom derbiju sa Atletiko Madridom. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke