Autogol Argentinaca u Kolumbiji, Nejmaru prija Paragvaj

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.06.2021.
08:51
Izvor: Sportske.net

Brazilci se odvojili.

EPA-EFE/RICARDO MALDONADO
EPA-EFE/RICARDO MALDONADO

Povezane vesti

Zanimljiva noć iza nas kada je reč o latinoameričkom delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, a gubitnik dana je Argentina koja je u Kolumbiji ispustila pobedu u četvrtom minutu nadoknade vremena.

"Gaučosi" predvođeni Lionelom Mesijem, imali su u Barankilji dva gola prednosti stečena u prvih osam minuta.

Vođstvo je gostima doneo mladi napadač Atalante Kristijan Romero već u trećem minutu posle odličnog centaršuta Rodriga De Paula iz slobodnog udarca.

Već nakon pet minuta bilo je 2:0 kada je  Leandro Paredes napravio pravi dar-mar u kaznenom prostoru domaćin i rutinski sproveo loptu u mrežu.

Uzbuđenje je raslo kako je meč odmicao, ali je prvi naredni gol pao u 51. minutu kada je Luis Murijel bio siguran sa penala prepolovivši prednost gostiju iz Argentine.

Ovaj rezultat je praktično do ostatka meča bio na snazi, ali je pravi šok usledio u četvrtom minutu nadoknade. 

Huan Kvadrado, kako smo to navikli godinama u Juventusu, odlično je centrirao sa desne strane, a najviši i najsnalažljiviji u skoku bio je Migel Borha, koji je doneo bod Kolumbiji.

Remi "Gaučosa" omogućio je Brazilu da se osami na vrhu pošto su "Karioke" rutinski slavile sa 2:0 na gostovanju Paragvaju.

Najzaslužniji za trijumf bio je Nejmar, koji je postigao gol, ali i zabeležio asistenciju.

Zvezda PSŽ-a je najpre u četvrtom minutu rutinski rešio situaciju ispred gola domaćin, a zatim je u trećem minutu nadoknade utakmice uposlio Paketu, koji je potvrdio pobedu Brazila.

Brazil posle šest kola ima isto toliko bodova prednosti u odnosu na Argentinu pred nastavak kvalifikacija u septembru.

U ostalim utakmicama, Urugvaj treći put uzastopno nije stigao do pobede pošto je odigrao samo 0:0 na gostovanju Venecueli, dok je remi viđen i u Čileu gde je domaći tim takođe nastavio sa mini-serijom loših rezultata odigravši 1:1 protiv Bolivije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke