Azar putem Bejla? Ma kakvi, ovi brojevi će naterati Florentina Pereza na suze!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.05.2021.
11:05
Izvor: Sportske.net

Poređenje španskih medija je u najmanju ruku neumesno....

Alastair Grant
Alastair Grant

Povezane vesti

Eden Azar je promašaj, to više niko ne spori. Prošla su 22 meseca, njegova cena je opala, ušao je u četvrtu deceniju života, a u Realu ne znaju šta da rade.

Jedna od varijanti je da ga ubace u sporazum oko Mbapea, ali to je teško je je procena igrača uvek problem. Recimo, većina se slaže da je u najmanju ruku onih 100 miliona koji su plaćeni bez bonusa, sada 50, ako ne i manje. 

Uz to, ne samo povrede, kada je i spreman on igra loše, pa za nekoga ko ima platu od oko 15 miliona evra, stvarno predstavlja rizik.

Belgijanac se izvinio posle smejanja sa Zumom nakon eliminacije od bivšeg kluba stedinom nedelje, ali to nikoga nije impresioniralo.

Mnogi smatraju da treba da se izvini na terenu. Zidan ga i dalje ceni, Real neće staviti Belgijanca na transfer listu, ali se nadaju da će imati ponude. Zastrašujuće zvuči da ima ugovor do 2024. dakle još tri sezone.

Odmah se jasno nameće poređenje sa Bejlom koji je spreman da se vrati u Madrid iz Totenhema, odsedi na klupi još godinu dana i uzme Perezu i poslednju paru. Ako bi otišao Zidan, Bejl bi mogao da igra za drugog trenera, jer sa Francuzom su svi mostovi porušeni. 

Takođe nije moguće porediti ga sa Azarom. Uz sve kritike poslednjih godina, Bejl je pokazao neuporedivo više. Dovoljno da se uporede brojevi iz prvih par sezona pomenutih igrača, Velšanin je osvojio Ligu šampiona i dao 39 golova u prve dve godine, Azar svega 4. Tako da i ako govorimo o startu, Velšanin je bio neuporedivo bolje pojačanje. 

Šta će se desiti sa Belgijancem?

Ako ode Zidan, možda bi Real nekako mogao da mu nađe klub, ali to je malo verovatno. Kako rekosmo, jedino što mogu je da se nadaju da će proigrati naredne sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke