Džin se probudio - Bajern razbio Leverkuzen, za prekid loše serije!

Autor: Mladen Heleta
petak 30.09.2022.
22:18
Izvor: Sportske.net

Bavarci četiri meča bili bez trijumfa u prvenstvu.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna pobedili su Bajer iz Leverkuzena na svom terenu rezultatom 4:0, u prvoj utakmici osmog kola nemačke Bundeslige.

Strelci su bili Sane, Musijala, Mane i Miler, a supertalentovani Džamal Musijala je pružio blistavu partiju.

Bavarci su se resetovali u domaćem šampionatu nakon reprezentativne pauze i prekinuli negativnu seriju od četiri meča bez pobede.

Neko je definitivno morao da strada od Bajerna, samo je bilo pitanje trenutka. I to je bio Bajer iz Leverkuzena, koji je nastavio da ređa očajne partije i tek je 16. na tabeli sa pet bodova na svom kontu. Bajern se sa 15 bodova probio do drugog mesta.

U Minhenu je sve rešeno u prvom poluvremenu.

Da će ovaj susret, nekada veliki derbi Bundeslige, biti "jednosmerna ulica", postalo je jasno već u trećem minutu. Bajern je krenuo silovito i odbrana gostiju je pukla posle 180 sekundi. Musijala je probio po desnoj strani, uposlio Liroja Sanea u kaznenom prostoru, a ovaj matirao golmana Hradeckog, za 1:0.

Prednost je duplirana u 17. minutu. Bila je to fanstastična timska akcija šampiona Nemačke. Dejvis je bacio aut do štopera Upamekana, ovaj razmenio dupli pas sa Saneom, pa poslao dugu loptu za Musijalu. U nastavku su Musijala i Miler odigrali dupli pas, a Musijala je udarcem sa 14 metara pogodio metu. Za udžbenike!

Na 3:0 je u 39. minutu povisio Sadio Mane. Briljantni Musijala je ponovo prošao po desnom boku i asistirao, a Senegalac precizno šutirao sa tačno 16 metara.

U drugom poluvremenu je Bajern rutinski kontrolisao situaciju. Maneu je u 56. minutu poništen gol nakon VAR provere, a gosti su jedinu, ali kolosalnu priliku, imali u 65. minutu, kada je rezervista Adli promašio čist zicer.

Surova kazna stigla je u 84. minutu. Čuvar mreže Bajera Hradecki je napravio kardinalnu grešku, sapleo se kada je hteo da da doda loptu saigraču, a sve je to ispratio iskusni Tomas Miler i udarcem na prazan gol postavio konačnih 4:0.

Пласман обезедио SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke