Babić zapečatio prvu Dekijevu pobedu u Rusiji, pogodio i novajlija iz Rivera!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Posle startnog kiksa, usledila je i prva pobeda.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Srpski trener Dejan Stanković je danas sa moskovskim Spartakom upisao svoju prvu pobedu od dolaska u rusku Premijer ligu.

U utakmici drugog kola šampionata Rusije, Stankovićev Spartak je danas kao gost savladao ekipu Himkija sa 3:1 i tako se iskupio za veliki kiks na startu sezone protiv Orenburga.

Himki je u 41. minutu zatresao mrežu gostiju preko Vere, ali posle VAR provere taj pogodak nije priznat zbog prekršaja. U nadoknadi vremena prvog dela igre gosti su iznudili penal, ali ga nije iskoristio Bongonda, golman Obukov je ''pročitao'' njegovu nameru, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 0:0.

Ali, tek što je počelo drugo poluvreme, Spartak je poveo golom novajlije iz River Plejta, Ezekijela Barka, plaćenog 14 miliona evra. On je mrežu domaćih zatresao iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane, sa oko 25 metara udaljenosti.

Samo šest minuta kasnije Ugalde je duplirao prednost na asistenciju Bongonde, a trijumf Stankovićevog tima zapečatio je srpski reprezentativni štoper Srđan Babić, pogotkom u 72. minutu za velikih 0:3.

Do kraja su domaći uspeli samo da ublaže poraz, a strelac počasnog gola za Himki bio je Magomedov u 90. minutu utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke