Bajčetić kao mator držao Liverpulovu vezu, a onda nema briga za Klopa!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 17.01.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Ko bi rekao da će praktično rezervisti Liverpula savladati najjače Vulvse!

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrto kolo FA kupa pošto su na "Molinou" savladali Vulverhempton sa 0:1 (0:1).

Iako je Jirgen Klop izveo potpuno drugačiji sastav u odnosu na meč pre 10 dana kada je to bio praktično najjači tim, a Đulen Lopetegi učinio suprotno, Liverpul je savladao Vulverhempton i prošao dalje.

Da će ovo biti tamno veče za navijače domaćih na "Molinou" naslutilo se odmah po početku utakmice kada su posle minut i po prestali da rade reflektori u toku napada Vulvsa. No, momentalno su se vratili i utakmica se nastavila.

Bilo je to boljih uvodnih nekoliko minuta Lopetegijevog tima koji je zaista bio u "premijerligaškoj" snazi, ali Liverpul je imao kontrolu nad veznim redom, nešto što nije bio slučaj na mnogo utakmica ove sezone. A kada je tako, "crveni" vrlo dobro znaju da drže konce u svojim rukama. Tijago Alkantara je dirigovao mladićima Eliotom i Bajčetićem koji su fenomenalno obavljali svoj posao.

Upravo je Eliot nakon 13 minuta povukao loptu sa centra, imao je pregršt prostora i kada je došao u zonu šuta shvatio je da je Žoze Sa predaleko od gol-linije. Raspalio je i Portugalac je bio kratak.

Liverpul je kontrolisao situaciju sve vreme. Stefan Bajčetić je oduševljavao svojom mirnoćom, odlukama i postavkom, te je izgledalo kao da je baš on rešenje Klopovih muka?! Naravno, prostora za napredak i te kako ima, grešaka će biti, ali Bajčetić je oduševio. Igru je napustio tek u 75. minutu kada ga je zamenio Fabinjo i to verovatno samo zato što je izvrnuo zglob nekoliko trenutaka pre.

Vulvsi nisu bili ni izbliza opasni kao na "Enfildu". Sve dok 91. minuta igre nisu ni uputili udarac u okvir Keleherovog gola, dok je Liverpul u nekoliko navrata stvorio lepe napade preko Karvalja, Gakpa i Cimikasa, no promene rezultata do samog kraja nije bilo.

Branilac trofeja će u 4. rundi igrati protiv Brajtona na "Ameksu".

Rezultati:

Forest Grin - Birmingem 1:2 (1:0)
Vulvs - Liverpul 0:1 (0:1)
Svonsi - Bristol siti 1:1 (0:0) *produžeci
Vigan - Luton 1:2 (0:0) 
VBA - Česterfild 3:0 (1:0)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke