"Bomba" Kimiha u 90. minutu spasila Bajern poraza od Kelna - Ali imamo prvenstvo!

Autor: Mladen Heleta
utorak 24.01.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Bajern je lider na polusezoni, ali imaće konkurenciju.

EPA-EFE/ANNA SZILAGY
EPA-EFE/ANNA SZILAGY

Povezane vesti

Večeras su odigrane još tri utakmice 17. kola nemačke Bundeslige. Keln je napravio iznenađenje i odigrao je 1:1 sa Bajernom u Minhenu, Volfsburg je u Berlinu deklasirao Hertu sa 5:0, dok su Hofenhajm i Štutgart remizirali rezultatom 2:2.

Bajern se izvukao sjajnim golom Kimiha u 90. minutu, ali i nakon ovog remija se malo "zakuvalo" u borbi za titulu, iako je delovalo da Bajern nezadrživo grabi ka 11. uzastopnoj "salatari". Bavarci naravno ostaju apsolutni favoriti da prvi prođu kroz cilj, ali Lajpcig, pa i Borusija Dortmund, Ajntraht Frankfurt, Union Berlin i Frajburg su se obradovali večerašnjem rezultatu.

Keln je u Minhenu pokazao da subotnja pobeda od 7:1 protiv Verdera nije bila nikakva slučajnost. "Jarčevi" se nalaze u velikoj formi, a potvrdili su je već u četvrtom minutu. Keln je izveo korner sa desne strane, Čabo je bio najbolji u skoku i glavom je spustio loptu na drugu stativu, a tamo je "zaspao" Alfonso Dejvis i ostavio Skirija potpuno samog. Tunišanin je to iskoristio i rutinski zatresao mrežu iz neposredne blizine, za 0:1.

Ovaj rani gol je upalio "crvenu lampicu" u redovima Bajerna, krenuli su ataci, ali daleko od toga da je Keln ustuknuo. 

Gnabri je u 14. minutu imao situaciju jedan na jedan, gađao je "malu mrežu", golman gostiju Švabe je fanstastično intervenisao.

Zatim su pretili Musijala i Gnabri, a Keln je u 29. minutu izveo munjevitu kontru. Skiri je poslao perfektnu loptu u prazan prostor za Kajnca i kada se činilo da će biti 0:2, Jan Zomer je stigao na vreme i sprečio siguran pogodak gostiju.

Do kraja prvog dela pritisak Bajerna i dve prilike. Čupo-Moting je izblokiran u odsudnom trenutku kada se u 43. minutu spremao da šutira iz veoma dobre pozicije, a samo minut kasnije je udarac oprobao Pavar, a Švabe se još jednom istakao.

Na početku drugog poluvremena je rezervista Bajerna Gravenbergh pogodio stativu u 49. minutu, a Švabe je još jednom zablistao u 54. minutu i skinuo opasan šut Komanu.

Keln je potom uspeo da se stabilizuje, a od 80. minuta su krenuli uraganski napadi Bajerna. Zasluženo izjednačenje je stiglo u 90. minutu. Nije Bajern mogao da probije bedem Kelna iz brojnih izgrađenih akcija, ali je zato to uradio Jozua Kimih na spektakularan način. U 90. minutu je odapeo sa oko 30 metara, poslao pravi "projektil" i zakucao ga pod prečku za konačnih 1:1.

Bajern je tačno na polovini sezone prvi na tabeli sa 36 bodova, a Keln je deseti sa 21 bodom.

Volfsburg je posao u Belrlinu protiv Herte završio u prvom poluvremenu. Svanberg je u četvrtom minutu načeo domačina, na 0:2 je povisio Arnlod iz penala u 31. minutu, a na 0:3 Vind u 34. U nastavku domaćina. Baku je u 72. minutu pogodio za 0:4. Konačnih 0:5 postavio je Omar Marmuš u 86. minutu. Volfsubrg je u strašnoj formi, pošto je za vikend tukao Frajburg sa 6:0.

"Vukovi" su šesti na tabeli sa 29 bodova, a Herta je pretposlednja 17. sa 14 bodova.

Hofenhajm je odlično otvorio meč sa Štutgartom i poveo u 11. minutu preko Kramarića. "Švabe" su izjednačile u petom minutu nadoknade prvog poluvremena golom Žirasija. Japanac Endo je u 77. minutu preokrenuo na 1:2, a samo 60 sekundi kasnije je Štutgart ostao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Ahamade. Domaćin je brojačanu prednost iskoristo i došao do boda još jednim golom Kramarića u 94. minutu.

Hofenhajm se nalazi na 13. mestu sa 19 bodova. Štutgart je poziciju ispod sa tri boda manje.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke