Ovo je Tuhelov teren, Bajern preko "tobdžija" do polufinala!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Bajernova sezona nije izgubljena!

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Posle 2:2 na "Emiratima", ekipa Bajerna je večeras na svojoj "Alijanc areni" uspela da savlada Arsenal rezultatom 1:0 i da tako stigne do polufinala Lige šampiona!

Na iskustvo, mnogi bi rekli, posle svega viđenog, činjenica je da je Arsenal bio ravnopravan rival tokom ovog dvomeča, a da dalje ide klub koji ima to iskustvo igranja ovog takmičenja i velikih utakmica. 

Mirno prvo poluvreme Bajerna i Arsenala, iako su gosti krenuli nešto otvorenije. 

Domaćin je čekao svoje šanse iz kontranapada, a osim jednog udarca Martinelija u prvom poluvremenu, možemo reći i da nije bilo dobrih šansi na obe strane. 

Bajern je bio taj koji je prvi pripretio u nastavku, ujedno se radilo o najboljoj šansi do tada na utakmici. Kimih je bio predvodnik napada, posle njegovog centaršuta Gorecka je bio najviši u skoku, šutirao je i pogodio - prečku! Lopta se odbila do Gereira koji potom pogađa stativu!

Dosta sreće za Arsenal. 

Izabranici Mikela Artete su krenuli nešto jače ka golu protivnika, ali ponovo bez neke šanse iz koje bi postigli gol koji su tražili večeras.

I onda konačno gol na ovom meču, Bajern je stigao do prednosti u 64. minutu utakmice. Akcija je bila po desnoj strani gde je bio Sane, on je prebacio čitav kazneni prostor i poslao loptu na levu stranu gde je bio Gereiro koji šalje perfektan centaršut za Kimiha. Ostalo je istorija, odličan udarac glavom za 1:0!

Samo dva minuta kasnije šansa za Sanea, Arsenal je bio u velikom padu i bila im je potrebna injekcija sa klupe. Odmah su ušli Trosar i Žezus umesto Martinelija i Žoržinja. 

I ponovo je Bajern bio taj koji je bliži golu,  da bi se pred sam kraj povukli na svoju polovinu i čekali su šansu iz kontri da stignu i do novog gola. 

Nije ih više bilo, Bajern je stigao do polufinala Lige šampiona!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke