Bajern bez pobede na rekordu Levandovskog, Ajntraht ispušta Ligu šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.05.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Šalkea.

EPA-EFE/LARS BARON
EPA-EFE/LARS BARON

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna iz Minhena remizirali su na gostovanju Frajburgu 2:2 u meču pretposlednjeg kola Bundeslige koji je obeležio izjednačenje rekorda legendarnog Gerda Milera, koji je ovog popodneva ostvario Robert Levandovski.

Bajern je bez rezultatskog imperativa otputovao u Frajburg, ali će ovaj duel ostati u sećanju napadaču Robertu Levandovskom, koji je izjednačio rekord čuvenog Gerda Milera iz sezone 1971/1972.

Poljski napadač je pogotkom sa penala u 26. minutu stigao do 40. pogotka ove sezone, koliko je u spomenutoj imao i Miler.

Slavlje koje je podelio sa saigračima kao da ih je odvratilo od toka meča, pa je Frajburg izjednačio već u 29. minutu pogotkom Manuela Gulde, koji se odlično snašao na prvoj stativi posle kornera.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a vođstvo Bajernu vratio je u 54. minutu Leroj Sane nakon sjajne asistencije Tomasa Milera.

Samo tri minuta ranije, poništen je gol Serža Gnabrija, pošto je VAR pokazao na ofsajd.

Opuštenost izabranika Hansija Flika kaznio je Kristijan Ginter u 82. minutu nakon sjajne solo-akcije i preciznog udarca iskosa, koji nikako nije mogao da zaustavi Aleksander Nibel.

Razočaravajuću partiju u borbi za Ligu šampiona pružuli su fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta, koji su poraženi na gostovanju Šalkeu u Gelzenkirhenu sa 4:3.

Domaći tim, koji će naredne sezone igrati u Cvajti, poveo je već u 15. minutu pogotkom iskusnog napadača Klasa-Jana Huntelara posle pripucane lopte nakon promašenog penala.

Izjednačenje Ajntrahtu doneo je Andre Silva u 29. minutu pogotkom glavom na centaršut Amina Junesa.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a do potpunog preokreta gosti iz Frankfurta stigli su u 51. minutu golom mladog Ndika, koji je glavom zatresao protivničku mrežu.

A onda je usledio pravi potom za Ajntraht, pošto su u razmaku od samo 
12 minuta viđena čak tri gola za Šalke.

Strelci su bili Blendi Indrizi u 52, Florijan Flik u 60. i Metrju Houp četiri minuta kasnije.

Ajntraht se ipak nije predavao pa je smanjio prednost domaćih drugim pogotkom na meču Andrea Silve, koji se upisao u strelce u 72. minutu.

Bajer iz Leverkuzena je definitivno obezbedio učešće u Ligi Evrope naredne sezone pošto je remizirao protiv Union Berlina 1:1 i na kolo pre kraja sezone ima plus pet u odnosu na današnjeg rivala.

Borusija iz Menhengladbaha poražena je na svom terenu od Štutgarta 2:1, pa je definitivno ispustio i Ligu Evrope naredne sezone, a biće prava neizvesnost i za plasman u novoformiranu Ligu konferencija.

Pobedu vrednu opstanka ostvarili su fudbaleri Augzburga koji su na svom terenu slavili protiv Verdera 1:0 zahvaljujući pogotku Ranija Kedire u 57. minutu.

Augzburg je ovom pobedom otišao na plus pet u odnosu na zonu ispadanja, a ujedno i naneo veliku strepljnu Verderu, koji će u poslednje kolo ući sa mesta koje vodi u baraž za opstanak.

Opstali su i fudbaleri Herte, koji su na svom terenu odigrali 0:0 protiv Kelna, koji će u poslednjem kolu morati da slavi protiv Šalkea ukoliko misli da zadrži status bundesligaša naredne sezone.

Strepnju u poslednjem kolu imaće i Arminija iz Bilefelda koja je na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv bezbrižnog Hofenhajma. U poslednjem kolu neće imati nimalo lak zadatak da dođe do bodova na gostovanju Štutgartu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke