Bajern dao pet golova i pobedio sa 3:0, Pavlović asistent protiv "švaba"!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.12.2023.
21:23
Izvor: Sportske.net

Talentovani fudbaler srpskih korena imao zapaženu ulogu u timu Tomasa Tuhela.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna savladali su u Minhenu fudbalere Štutgarta rezultatom 3:0 u okviru 15. kola nemačke Bundeslige.

Bavarci su konkretnijom igrom zasluženo stigli do trijumfa nad "švabama" kojima ni terenska inicijativa u vidu većeg poseda lopte nije pomogla da izbegne visok poraz.

Jedva da je prošlo više od minuta igre na Alijanc areni kada je Bajern stigao do vođstva, lošu procenu Nibela iskoristio je Sane i proigrao Harija Kejna kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Domaćin je do kraja poluvremena postigao još dva pogotka, prvi u 25, a naredni u drugom minutu nadoknade prvog dela igre, međutim oba su poništena zbog ofsajda u kojima su se našli Kim i Miler.

Početkom drugog poluvremena, Bajern je udvostručio svoju prednost. 

Igrao se 55. minut kada je još uvek potencijalni reprezentativac Srbije (izabrao U20 selekciju Nemačke) Aleksandar Pavlović uputio dobar centaršut sa leve strane, Kim je glavom dodao do Kejna koji se po drugi put upisao među strelce.

Reprezentativcu Južne Koreje očigledno je bilo suđeno da postigne regularan pogodak protiv Štutgarta, a to je Kim i učinio u 63. minutu i to posle novog odličnog centaršuta Pavlovića, ovoga puta iz kornera.

Bajern je ovim trijumfom osvojio 35. bod i nalazi se na drugoj poziciji Bundeslige sa četiri boda manje, ali i utakmicom manje u odnosu na lidera Leverkuzen.

Štutgart ostaje četvrti sa 31 bodom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke