Bajern loše počeo godinu, Borusija nosi bodove iz Minhena!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 07.01.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Rezultatu kumovao i gostujući golman.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna iz Minhena loše su počelu godinu pošto su u prvom meču nakon skoro tronedeljne pauze u Bundesligi poraženi od Borusije iz Menhengladbaha 2:1 u meču 18. kola prvenstva Nemačke.

Bajern je poveo u 18. minutu izvanrednim golom Roberta Levandovskom kojem je prethodio odličan prijem i rezantan udarac na asistenciju Tomasa Milera.

Poljak je samo pet minuta ranije imao solidnu priliku, ali je bio daleko manje uspešan.

Prednost Bajerna ipak nije dugo potrajala pošto je već u 27. minutu Borusija izjednačila preko Florijana Nojhausa, koji je iskoristio potpuni fijasko u odbrani domaćih i lepim volej udarcem postigao gol.

Samo četiri minuta kasnije gosti su stigli do potpunog preokreta nakon odličnog gola glavom Stefana Lajnera, a neposredno pred poluvreme mogli su još da uvećaju prednost, ali je Sven Ulrih odlično intervenisao.

Usledila je munjevita reakcija Bajerna na drugoj strani i prilike Levandovskog i Milera u istom napadu. Poljak je sve sam uradio, ali mu je udarac završio na stativi, dok je na odbijenu loptu natrčao Miler, ali mu je šut sa gol-linije izbacio fudbaler Borusije.

Bajern je krenuo ofanzivnije u nastavku, a prvu ozbiljniju priliku u nastavku imao je preko Džamala Musijale, a zatim su u razmaku od svega dva minuta propustili dve sjajne šanse preko Milera i Levandovskog.

Uprkos porazu Bajern je i dalje ubedljivo prvi, ali će Borusija iz Dortmunda imati priliku da istopi zaostatak na svega šest bodova ukoliko u subotu savlada Ajntraht iz Frankfurta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke