Bajern Minhen – Tu se "rađaju" kapiteni reprezentacije Nemačke

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.09.2014.
21:26
Izvor: Sportske.net

Imenovanje Bastijana Švajnštajgera je samo jedno u nizu imenovanja fudbalera Bajerna iz Minhena za kapitena reprezentacije Nemačke.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

''Panceri'' su dobili novog kapitena od kako je Filip Lam odlučio da napusti reprezentativne obaveze, od sada će kapitensku traku nositi Bastijan Švajnštajger, a ovim izborom su svi u reprezentaciji izrazili veliko zadovoljstvo.

Dakle, jedan fudbaler Bajerna iz Minhena će zameniti drugog, što nije bila retkost u prošlosti kada je ova reprezentacija u pitanju.

Bajern iz Minhena je iznedrio veliki broj kapitena Nemačke, a počelo je sa Jakobom Štrajtlom 1952. godine. Bio je svetski priznati defanzivac u svoje vreme, a svoje prvo učešće na velikim takmičenjima zabeležio je 1938. godine na SP u Francuskoj.

Herbert Erhardt je usledio umesto njega 1958. godine pa sve do septembra 1962. godine, a nakon njega je Bajern čekao 10 godina na novog kapitena. Franc Bekenbauer je bio sledeći, on je traku nosio od '71-'77. godine. Sep Majer ga je nasledio i bio je kapiten narednih godinu dana, a odmah nakon njega je tu funkciju obavljao Karl Hajnc Rumenige punih 6 godina.

Usledila je još jedna pauza, da bi naredni bio sadašnji selektor reprezentacije SAD-a, Jirgen Klinsman. On je predvodio reprezentaciju od 1995. godine do 1998. godine, bio je kapiten na dva velika takmičenja, Evropskom u Engleskoj i Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Nasledio ga je Lotar Mateus, tačnije njih dvojica su često menjali te uloge, s tim da je Mateus odigrao još godinu dana u dresu ''Pancera''.

Usledio je čuveni Oliver Kan, on je nasledio Lotara Mateusa i bio je kapiten sve do 2006. godine, a nakon njega je to bio Mihael Balak.

Nakon njega je došao Filip Lam koji je predvodio ovu ekipu proteklih 7 godina, a sada će ta čast pripasti Bastijanu Švajnštajgeru.

Dakle, ako vam treba kapiten, potražite ga u Bajernu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke