Bajern ne da prvo mesto, pogodio i Pantović, nema više neporaženih u Bundesligi

Autor: Darko Mitrović
subota 06.11.2021.
17:30
Izvor: Sportske.net

Šampion u seriji pobeda, osigurao je prvo mesto i posle ovog kola.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

U nemačkoj Bundesligi ovog vikenda igra se 11. kolo, a tokom popodneva završene su četiri utakmice.

U centru pažnje bio je duel na ''Alijanc Areni'', gde je vodeći Bajern savladao ekipu Frajburga rezultatom 2:1, što je gostujućem timu tek prvi poraz od početka sezone. Na vodeći gol se čekalo pola sata, a onda je posle saradnje sa Milerom, Leon Gorecka izašao oči u oči sa golmanom Flekenom i savladao ga preciznim šutem sa desetak metara - 1:0.

Nada gostiju da bi mogli da izbegnu poraz protiv šampiona potrajale su do 75. minuta, a onda je prvi strelac Bundeslige Robert Levandovski postigao svoj 13. gol u prvih 11 kola. Sane je bio u ulozi asistenta, a Levandovski pogodio za 2:0. Činilo se da će to biti i konačan rezultat ovog meča, ali tako nije mislio Janik Haberer koji je u drugom minutu nadoknade vremena poraz Frajburga učinio minimalnim.

Bajern sada ima 28 bodova na prvom mestu, četiri više, uz meč više u odnosu na Dortmund koji u 18:30h igra derbi sa Lajpcigom. Frajburg je ostao na 22 boda na trećem mestu na tabeli.

Pobedu na svom terenu ostvario je i Bohum koji je slavio protiv Hofenhajma sa 2:0, a čovek odluke bio je Novotni koji je postigao vodeći gol u 66. minutu. U poslednjim sekundama meča, u sedmom minutu nadoknade vremena, Miloš Pantović je potvrdio trijumf domaćeg tima. Osim Pantovića koji je ušao sa klupe, danas je od prvog minuta u ekipi Bohuma zaigrao i Erhan Mašović, kao i bivši fudbaler Partizana Takuma Asano. Pobeda domaćina je mogla da bude i ubedljivija, ali Riman u 75. minutu nije realizovao jedanaesterac. Bohumu je ovo četvrta pobeda u sezoni i probio se na 12. mesto sa 13 bodova, Hofenhajm ima bod više.

Minimalnu pobedu na svom terenu ostvario je i Volfsburg koji je golom Nmeke savladao ekipu Augsburga i probio se na četvrto mesto sa 19 bodova.

Jedina uspešna od gostujućih ekipa bila je Arminija koja je sa 1:0 savladala Štutgart, a gol odluke postigao je Okugava u 19. minutu meča.

Bundesliga, 11. kolo

Subota:

Bajern - Frajburg 2:1
Bohum - Hofenhajm 2:0
Štutgart - Arminija 0:1
Volfsburg - Augsburg 1:0
18:30h RB Lajpcig - Dortmund

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke