Bajern se jasno opredelio - odbrana Braca, upozorenje Fliku

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 22.04.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Bavarci se oglasili saopštenjem.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Aktuelni svetski i evropski šampion Bajern iz Minhena javno se oglasio u ime odbrane sportskog direktora Hasana Salihamidžića, čije ime se našlo na tapetu nakon što je nedavno trener Hansi Flik najavio odlazak na kraju sezone.

"U Bajernu smo ujedinjeni i odlučno se protivimo neprijateljstvu prema Hasanu Salihamidžiću. Objektivna kritika je uvek poželjna, međutim mi u ovoj situaciji branimo direktora od ličnih napada i agitacije na najjači mogući način", stoji u saopštenju koji je potpisao predsednik kluba Herbert Hajner.

Nekadašnji fudbaler Bajerna imenovan je na mesto sportskog direktora 2017. godine i već od tada nije zavredio simaptije navijača, ali su one sa najnovijim dešavanjima u klubu prerasle u otvorenu kritiku.

Hajner je nastavio da iznosi neoborive činjenice u prilog Braca.

"Svaka medalja ima dve strane. Svi smo, uključujući i mene, bili oduševeljeni timom i uspesima koje smo ostvarili u proteklih 18 meseci i razumemo da trener želi tim sa 30 zvezda, ali živimo u uslovima korone, koja nam je nanela gubitke od približno 150 miliona evra", stoji u saopštenju.

Hajner je naveo da je Bajern i dalje stabilan klub, ali da su tragovi gubitaka prisutni.

"To je svojstveno sitemu. Trener na umu ima kratkoročne uspehe, dok su srednjoročni i dugoročni tema uprave kluba. A Salihamidžićevo polje delovanja upravo je bilo ekonomske prirode", navodi se u saopštenju.

Za kraj je apostrofirao zajedništvo u donošenju odluka koje će u budućnosti biti od vitalnog značaja za klub.

"Moramo zajedno raditi na tome da smirimo strasti i nastavimo da ispisujemo stranice istorije u budućnosti", stoji u zaključku.

Bajern u subotu ima priliku da pobedom protiv Majnca overi devetu uzastopnu titulu Bundeslige, a izvesno je da će na kraju sezone ostati bez kreatora uspeha u proteklih godini i po dana - Hansija Flika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke