Bajern. šta sada? Nešto će morati da se menja, plan zavisi od jednog čoveka?

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.04.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Jutro posle, šta je namera Bajerna posle šokantne eliminacije...

FRIEDEMANN VOGEL
FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Bajern je eliminisan, što je strašan neuspeh, iako je Oliver Kan probao da sanira posledice uz reči da je to fudbal, da uvek postoji sledeća godina.

Nagelsmanu je ostala samo titula, niko se nije nadao neuspehu u ovoj fazi, ali je mladi trener siguran, dobio je vreme da napravi novi tim.

On je sinoć tvrdio da situacija oko Levandovskog nije uticala na rezultat i raspoloženje u timu. Poljak želi da ode, za novi ugovor od Bajerna je tražio 30 miliona evra i jasno da to neće dobiti.

Šta se desilo Bajernu?

Vremena za analize ima, kako su rekli, sada je jedino važno odbraniti titulu i klub će se koncentrisati na prvenstvo.

No, mediji već traže glave.

Naime, postavlja se pitanje da li će relativno neiskusni Kan uspeti da hendluje situaciju oko Levandovskog i izvuče najviše. Za Bajern je vrlo važno da sprovede zamišljeno u prelaznom roku, dodatno podmladi tim, ali da se to ne odrazi na rezultate. 

Nukleus tima ostaje isti, ključ svega je Levandovski. Ako ga puste što je malo verovatno, to znači novu stranicu i zaokret, u tom slučaju moraju da učine sve kako bi doveli Halanda i Adejemija. Zule je prošlost, klub bi trebalo da napuste neubedljiivi Sabicer, možda i Toliso, čak u Kuman. Mediji procenjuju da će se Kan usresrediti na vezne igrače, kao i jedno pojačanje u odbrani, pa će ovo biti leto promena.

Mete su manje više poznate, neke nerealne poput DeLihta, neke sasvim realne, Gravenberg iz Ajaksa je blizu dolaska, Lamers je još jedna opcija za budućnost u napadu, igrač Ajntrahta je skautiran tokom čitave sezone, ali kako rekosmo sve zavisi od Levandovskog. 

Kritičari kluba kažu da je Flik otišao jer nije bio zadovoljan transfer politikom, slično se može reći i kada je stigao Nagelsman, da li taj jaz u ulaganjima u odnosu na ostale evropske velikane iz Španije i Engleske počinje da biva vidljiv.

Leto će pružiti odgovore.

U međuvremenu, prvenstvo, Bajern je praktično već prvak, imaju +9 u odnosu na Dortmund, ali što pre žele da završe posao. Gostuju u Bilefeldu, videćemo hoće li slaba Arminija platiti ceh, AdmiralBet vam nudi 1.63 da Bajern postiže tri i više golova na ovom susretu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke