Ples Roberta Levandovskog - Bajern je apsolutni vladar Nemačke

Autor: Sportske Net
utorak 17.08.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Superkup pripao minhenskom timu.

FC Bayern Munchen/Twitter
FC Bayern Munchen/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna osvojili su Superkup Nemačke, pošto su pobedili Borusiju iz Dortmunda rezultatom 3:1. Najzaslužniji za to je svakako Robert Levandovski, koji je upisao dva gola uz asistenciju. 

Meč je počeo prilično napeto sa obe strane. Prva ozbiljnija šansa na meču usledila je u 14. minutu za Bajern. Miler je primio pas u šesnaestercu i šutirao, ali je odbrambeni fudbaler Dortmunda dobro reagovao i klizećim startom spasio gol.

Posle samo dva minuta usledila je nova šansa za Bavarce. Ovoga puta je u kaznenom prostoru bio Kingsli Koman, ali je lopta završila visoko iznad gola.

Dortmund je imao spreman odgovor na drugoj strani. Rojs se dobro kretao u šesnaestercu Bajerna, uputio je nizak šut ka levoj stativi, međutim Nojer je sprečio gol.

Prvi pogodak na meču postigla je Borusija, a strelac je bio Mukoko, ali je poništen zbog ofsajda. Posle toga, Koman je bio u šansi za goste, a potom Haland za domaće, ipak do promene rezultata nije došlo.

Tako je bilo sve do finiša prvog poluvremena. Robert Levandovski je utrčao i na centaršut Gnarbija, glavom pokupio loptu poslavši je u gol za 1:0 na pauzi.

Odmah po povratku na teren, Bajern nije mnogo čekao. Levandovski je dodao Mileru, koji je poslao loptu u praznu mrežu, 2:0.

Haland je na sekund zagrejao srca navijača “milionera”, ali je ponovo dosuđen ofsjad posle gola. Drugi za Dortmund na meču.

Konačno gol za domaći tim. Tehnika Marka Rojsa na delu za smanjenje prednosti Bajerna na 2:1. Primio je loptu na ivici kaznenog porstora i snažnim šutim pogodio u gornji desni ugao.

Veliku grešku u odbrani "žuto-crnih" kaznio je niko drugi nego Robert Levandovski. Iz blizine je šutirao i pogodio za konačnih 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke